fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Po božično-novoletnih počitnicah spet v šolo

Okoli 276.000 učencev in dijakov se je danes po božično-novoletnih praznikih znova vrnilo v šolske klopi. Tokrat so šolarji na počitnicah uživali enajst dni. Zdaj jih čaka zaključek prvega ocenjevalnega obdobja, nato pa se bodo sredi februarja nekateri že odpravili na enotedenske zimske počitnice.

Po koncu novoletnih počitnic šolarji zaključujejo prvo ocenjevalno obdobje, ko bodo prejeli obvestila o učnem uspehu. Prvo od dveh ocenjevalnih obdobij se po pravilniku o šolskem koledarju v osnovnih šolah zaključi 31. januarja, v srednjih šolah pa 15. januarja.

Na zimske počitnice se bodo 19. februarja odpravili učenci in dijaki zahodne in osrednje Slovenije, 26. februarja pa še tisti iz vzhodne Slovenije.

Šolarji so imeli prvi oddih v letošnjem šolskem letu konec oktobra. Pred koncem šolskega leta jih čakajo še prvomajske počitnice. Letošnja informativna dneva za vpis v srednje šole bosta 16. in 17. februarja.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki