fbpx
E-UTRIP
FOTO: Občina Ribnica.
Aktualno Gospodarstvo Novice Občina Ribnica

Po 44-ih letih! Popolna rekonstrukcija ribniškega bazena

Župan Ribnice, Samo Pogorelc, je v začetku oktobra v prostorih ribniškega bazena podpisal Pogodbo o rekonstrukciji in prenovi bazena v Športnem centru Ribnica z izbranim izvajalcem, podjetjem CBE d.o.o. iz Ljubljane.

Po 44-ih letih…

Občina Ribnica bo po 44-ih letih izvedla popolno rekonstrukcijo že dotrajanega ribniškega bazena. Bazen poleg vrtčevskih otrok in šolarjev redno uporabljajo tudi številna društva in športni klubi, predvsem pa zelo uspešen Plavalni klub Ribnica, ki se s svojimi aktivnimi člani in doseženimi lovorikami postavlja ob bok najuspešnejšim plavalnim klubom v Sloveniji in Triatlon klub Ribnica, klub z dolgoletno tradicijo, ki ves čas sledi k razvoju kadetske in mladinske ekipe ter mladostnike vzgaja v duhu triatlona in duatlona.

Vrednost celotne investicije je ocenjena na 1.878.859,67 € brez DDV, od tega pa bo kar 1.500.000,00 € sofinanciranih s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Dela se bodo pričela sredi meseca oktobra in zaključila predvidoma v poletnem času prihodnjega leta.

Kaj, zakaj, kako?

Tako se bo v celoti rekonstruirala bazenska školjka, keramika, bazenska tehnika, stavbno pohištvo, strop z novo izolacijo, razsvetljava, ozvočenje in rekuperacija. Prav tako se bo rekonstruiral tudi celoten del stavbe športnega centra, torej slačilnice oziroma garderobe se bodo premaknile iz kleti v nadstropje tako, da bo omogočen dostop tudi za gibalno ovirane. Izvedla se bo tudi celostna energetska sanacija razsvetljave in stropa proti neogrevanemu podstrešju ter predel proti fasadi. S tem se bodo znižali visoki obratovalni stroški in zagotovili optimalni pogoji za uporabnike bazena.

Tina Peček, Vodja kabineta župana

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki