fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice

OŠ Zbora odposlancev odgovarja: “Jasno je, da kosila ni mogoče organizirati…” Pa je res?

Kot smo poročali v ponedeljek, 2. 9., torej na prvi šolski dan, na OŠ Zbora odposlancev ni bilo organiziranega kosila za otroke v podaljšanem bivanju, zato nas je (in nekatere starše) seveda dejstvo, da so bili slednji brez toplega obroka večji del dneva, kar malce vznemirilo. Po odgovore smo se obrnili na ravnatelja šole, g. Petra Pirca, ki odgovarja, da je bilo teden dni pred začetkom pouka, na spletni strani viselo obvestilo, kjer je jasno označeno, da kosila v ponedeljek ni. Dodaja še: “Vsak starš, ki ga zanima resnično kako bo z otrokom ta dan, si je gotovo ta obvestila prebral.”
Ne ravno rensnična – kot sta dokazali drugi dve večji kočevski šoli – pa je ravnateljeva izjava: “Jasno je, da kosila ni mogoče organizirati, ker so prijave za le tega bile pobrane ponovno danes, saj ogromno staršev čez počitnice svojo odločitev menja.” Glede na to, da sta OŠ Ob Rinži in OŠ Stara Cerkev poskrbeli tako za podaljšano bivanje kot tudi kosilo, nezmožnost organizacije slednjega ravno ne drži.
“Vsi otroci, ki so prišli v OPB so imeli na voljo sadje, kruh in sadno ploščico.” Za lakoto otrok je bilo torej poskrbljeno, a vendar, sadje, kruh in sadna ploščica ne sodita ravno v najbolj primerno hrano za opoldanski oziroma popoldanski čas otrok.
No, g. Pirc še dodaja: “V OPB-ju pa je ostala peščica otrok. Od prijavljenih 259, natanko 29. Večina je OPB zapustila pred 14. uro, po 15:00 pa sta ostala dva učenca in sicer v 2. razredu.” 
N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki