fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Plavanje Šport Zdravje

Plavalci na stopničkah tudi v Kranju

Od četrtka do nedelje je v Kranju potekalo poletno državno prvenstvo v plavanju za kadete, mladince in člane. Na tekmovanju je nastopilo 300 plavalcev iz 22 slovenskih klubov, med njimi tudi enajst ribniških plavalcev.

Prvi dan so ob kopici osebnih rekordov prav vsi ribniški plavalci nastopili tudi v popoldanskih finalnih nastopih. Olja Radivojević je na 400 metrov prosto svoj osebni rekord popravila še za dobro sekundo in le 4 desetinke zaostala za absolutno prvakinjo Dašo Tušek ter si priplavala srebrno medaljo, obenem pa postala kadetska prvakinja v tej disciplini. Naslov prvakinje med kadetinjami je na 200 metrov delfin osvojila Marta Arko, ki je svoj dosedanji najboljši čas popravila za skoraj 9 sekund. Do srebrne medalje v mladinski kategoriji je priplavala Maja Levstek na 50 metrov hrbtno, štafeta kadetinj v postavi Lane Poje Mihelič, Marte Arko, Olje Radivojević in Zare Ćirović pa je osvojila bron na 4 x 100 prosto.

Absolutni prvaki 

Drugi dan je Marta Arko postala absolutna in kadetska državna prvakinja na 200 hrbtno, Olja Radivojević absolutna podprvakinja na 800 prosto, Filip Ćirović na 100 prosto in Maja Levstek na 200 hrbtno mladinska državna prvaka. Filip pa je bil ob tem še tretji v absolutni kategoriji, Marta pa druga med kadetinjami na 100 prosto. Ostali ribniški plavalci so si priplavali kopico finalnih nastopov in osebnih rekordov ter dokazali, da se ne predajajo in se borijo za najvišja mesta.

Tretji dan sta si naslova državnih prvakov priplavala Filip Ćirović, med mladinci v disciplini 50 delfin in Marta Arko, med kadetinjami na 200 prosto. S časom 2:05,53 pa je osvojila srebro tudi v absolutni konkurenci. V isti disciplini je med kadetinjami Olja Radivojević osvojila srebro, Maja Levstek pa si je med mladinkami, priplavala še tretjo medaljo na prvenstvu v hrbtni tehniki, tokrat je bila druga na 100 hrbtno.

Filipov blesteči vikend

Zadnji dan je znova blestel Filip Ćirović, z osebnim rekordom 23.56 je postal absolutni in mladinski državni prvak v disciplini 50 prosto. V disciplini 100 delfin pa sta Marta Arko in Neli Škaper priplavali dvojno zmago ribniški ekipi v kadetski konkurenci in tako prikazali odlično predstavo ribniške ekipe. Marta pa je med kadetinjami osvojila še bron na 50 prosto.

Izjemne nastope in obilico osebnih rekordov so priplavali še Klemen Topolnik, Lana Poje Mihelič, Zara Čirovič, Mia Križan, Mitja Turk in Nik Blatnik.

Ker pa je v tem času v Kranju potekalo tudi DP v paraplavanju so imeli tudi Ribničani predstavnika, in sicer jih je zastopal Alessandro Ambrožič, ki je v disciplinah 50 prsno in 100 prosto stopil na najvišjo stopničko.

Na počitnice  šele ta teden

» Tole, kar smo videli, je bilo res imenitno. Čisto ob koncu sezone, pa takih dosežki. Res sem ponosna na punce in fante, ki iz tekme v tekmo podirajo rekorde in pišejo strani lepe povesti plavanja v naših krajih, je« navdušeno dejala Jerneja Škaper, predsednica Plavalnega kluba Ribnica. In vsem plavalcem in plavalkam zaželela prijeten ostanek počitnic, ki so se za plavalce pravzaprav zares začele šele ta teden.

  (mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki