fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice

Ogled RTV-ja in Lutkovnega gledališča razveselil najbolj vestne risarje

V petek, 25. 10. 2019, se je 24 učencev iz treh osnovnih šol udeležilo nagradnega izleta, ki ga, za svoje najbolj vestne risarje, vsako leto organizira radio Univox. Tako se je poučnemu izletu priključilo devet učenk naše šole. Letos je bil izlet daljši, saj smo v avtobus vstopili že malo po pol osmi uri. Pot nas je najprej vodila v svet televizije, kjer nas je prijazna Katja popeljala po hiši RTV. Pokukali smo v maskirnico, kjer maskerka poskrbi za videz nastopajočih. Po hodniku smo se sprehodili v garderobo z nešteto obešalniki. Veliki prostori so nam ponujali razgled na številne rekvizite, ki jih uporabljajo v različnih oddajah. Naj vam prišepnemo, da se Božičkove sani že počasi polnijo z darili. Bili smo tudi v pravem studiu, kjer snemajo razvedrilne in informativne oddaje ter vreme.

Nato smo se sprehodili do Tivolija. Napolnili smo lačne želodčke in se sprostili z različnimi igrami. Kmalu so nas že čakali v Lutkovnem gledališču. Ogledali smo si zunanjost stavbe in ugotovili, da nas nekoliko spominja na gasilsko zgradbo. Kustos Beni nam je odstiral skrivnosti v notranjosti gledališča. Ogledali smo si najvišjo, najbolj obiskano in najhladnejšo dvorano. Ste vedeli, da je zadnja omenjena dvorana tako hladna, da dobiš ob vhodu vanjo čaj in odejo in da morajo igralci vsakih 45 minut prekiniti z vajo in zapustiti prostor, da se ogrejejo? Kustos nam je pokazal prostore, v katerih pod spretnimi rokami mojstrov nastajajo lutke, dobivajo svoja oblačila in dokončno podobo. Ura druženja je hitro minila. Ob 14. uri smo zrli v stolp in čakali, da se je oglasil Martin Krpan s svojo kobilico.

Izlet je bil zanimiv in poučen. Ogledali smo si veliko stvari, ki si jih sicer težko predstavljamo in si jih nimamo možnosti ogledati sami.

Jadranka Erjavec, OŠ Stara Cerkev

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki