fbpx
E-UTRIP
FOTO: Žiga Lovšin.
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Odprte hiše Slovenije vabijo na ogled Vrtca Kočevje

Največji festival arhitekture in kakovostnih prostorskih ureditev Odprte hiše Slovenije letos poteka med 14. in 16. aprilom po celotni državi. Festival odpira vrata dobre arhitekture že štirinajstič zapored in ponuja pester izbor novih, prenovljenih in drugih zanimivih ter pomembnih stavb, ki si jih bodo obiskovalci lahko brezplačno ogledali pod strokovnim vodstvom arhitektov, lastnikov in uporabnikov. V Kočevju bo svoja vrata odprl Vrtec Kočevje – enota Čebelica.

V Kočevju si bodo obiskovalci lahko ogledali projekt Vrtec Kočevje – enota Čebelica (termin ogleda: nedelja, 16. 04. 2023 ob 10:00), delo arhitekturnega biroja Svet vmes. Lesen, 16-oddelčni vrtec sanira degradirano območje v središču Kočevja ter na eni lokaciji zgosti vzgojno-izobraževalni program. Igralnice so organizirane okoli dveh atrijev, ki omogočata prehod svetlobe v objekt ter vzpostavita dve zunanji igralnici znotraj volumna. Vrtec odlikujeta razgibano zunanje igrišče in igralna terasa.

Ogledi stavb ponujajo obiskovalcem osebno izkušnjo v arhitekturi in razkrivajo zgodbe o procesu načrtovanja, izvajanja in uporabe stavb.  Obiskovalcem omogočijo pristen in oseben stik z arhitekturo ter jih tako nagovarjajo, da se zavzemajo za kakovostno načrtovan in oblikovan prostor, tako v zasebnem kot javnem življenju.

Celoten program letošnjega festivala je objavljen na spletni strani Odprte hiše Slovenije (www.odprtehiseslovenije.org/festival). Prijave na oglede in vodenja so obvezne in so že odprte.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki