fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Novice Občina

Od vrtca do srednješolcev – pisana druščina zavzela Ljubljansko cesto

V okviru letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka pod sloganom Trajnostno povezani, je Občina Kočevje skupaj s številnimi zavodi in društvi pripravila pester program, ki se je začel že v petek, 2. 9. v zgodnjih jutranjih urah s kolesarskim zajtrkom, slednji pa bo celoten program, ki se je zvrstil skozi ves mesec september, 30. 9. tudi zaključil. Poseben poudarek je bil na dan brez avtomobila, včeraj, 22. septembra, danes, na dan slovenskega športa, pa se bodo odvila še zadnja dogajanja – Tek po ulicah v centru mesta, kolesarska dirka Urbani CX, ulična kuhinja v Gaju, zvečer pa se bo na odru za Namo zgodil še koncert.

Danes se je tako že ob 8. uri zjutraj zgodil prvi Tek po ulicah, in sicer za vrtčevske otroke. Kljub nizkim jutranjim temperaturam se jih je zbralo kar nekaj, ki so se z veseljem in z vso hitrostjo, ki jo premorejo, pognali po Ljubljanski ulici in vsem se lahko globoko priklonimo, že samo za pogum ob teku pri pbl. 5° C.

Sledil je tek osnovnošolcev, ki so se – sicer ob že malce bolj prijetnih temperaturah in dodatkom sonca – prav tako energično pognali po trasi po glavni cesti v centru mesta. Nekateri navdušeni nad rezultatom, drugi malce manj se tudi skozi tovrstne aktivnosti učijo realne poti življenja. Ali, kot je učiteljica razrednega pouka po koncu teka razočaranim obrazkom svojih učencem povedala: “ne moremo vedno – in vsi – zmagati in tudi to se moramo naučiti.” Pa še kako je res.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki