fbpx
E-UTRIP
Janez Janša, predsednik Vlade Republike Slovenije.
Aktualno Gospodarstvo Kočevje Občina Politika

Obisk vlade: tema (ponovno) tudi 3a razvojna os

Vlada bo v okviru regijskih obiskov dopoldne obiskala Ribnico, nato bodo premier in ministri ločeno nadaljevali obisk jugovzhodne regije. Ustavili se bodo tudi v Kočevju. Zvečer, ko bodo obisk sklenili v Novem mestu, bodo razpravljali o perečih temah: gradnji južnega dela 3. razvojne osi in- za nas zelo pomembni- gradnji 3.a razvojne osi od Ljubljane do Kočevja.

Premier Janeza Janša bo med drugim obiskal podjetje KEKO-OPREMA v Žužemberku, podjetje Krka in novomeško škofijo, ki ima od nedavnega novega škofa.

V našem koncu se bo mudil gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki bo med drugim obiskal tri kočevsko-ribniška podjetja, Inles, Koles in Melamin.

Popoldne pa bo v Novem mestu na omizju z gospodarstveniki iz regije spregovoril o načrtu za okrevanje in odpornost.

Zdravko Počivalšek na obisku v ribniško-kočevskem koncu

Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Božo Predalič si bo med drugim ogledal mejna prehoda v Osilnici in Petrini ter obiskal Policijsko upravo Novo mesto.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se bo sestal z več župani in načelniki upravnih enot, minister za zdravje Janez Poklukar pa bo med drugim obiskal novomeško bolnišnico.

Med osrednjimi temami obiska bodo po pričakovanjih gradnja južnega dela 3. razvojne osi, ki zanima predvsem župane Dolenjske in Bele krajine, ter gradnja 3.a razvojne osi od Ljubljane do Kočevja. Temi bosta zagotovo tudi obnova dolenjske železniške proge in migrantska problematika, ki zanima predvsem župane občin ob jugovzhodni meji. Na to temo je Predalič v četrtek v Novem mestu že spregovoril z župani obmejnih občin in jim obljubil nadaljnjo pomoč države.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki