fbpx
E-UTRIP
VIR: Občina Ribnica.
Aktualno Gospodarstvo Novice Občina Ribnica Zanimivosti & Zabava

Novost: 21 oskrbovanih stanovanj v Ribnici

Nepremičninski sklad PIZ, d.o.o., katerega ustanovitelj in edini družbenik je Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, že 25 let skrbi za primerno bivanje v tretjem življenjskem obdobju.

Nepremičninski sklad ima v lasti 3.172 najemnih stanovanj za upokojence in druge starejše v 116 krajih po vsej Sloveniji. Med njimi je 409 oskrbovanih najemnih stanovanj, ki se nahajajo v 17 različnih krajih. Osnovni namen Nepremičninskega sklada je zagotavljanje in oddajanje stanovanj za upokojence in druge starejše. 

VIR: Občina Ribnica.

Stanovanjska politika Občine Ribnica sledi tudi iskanju rešitev stanovanjskih potreb starejših občanov, zato je Občina skupaj z Nepremičninskim skladom sodelovala pri projektu izgradnje novih oskrbovanih stanovanj v Ribnici. V luči zagotavljanja regionalno uravnotežene ponudbe najemnih stanovanj za starejše, je Nepremičninski sklad v preteklem letu na javni dražbi kupil nepozidana stavbna zemljišča s površino 2.285 m2, in sicer na območju med Majnikovo ulico in Krošnjarsko potjo v bližini vrtca in doma starejših občanov v Ribnici, na katerih je načrtovana izgradnja večstanovanjskega objekta s približno 21 oskrbovanimi stanovanji. Oskrbovana stanovanja bodo arhitekturno in arhitektonsko prilagojena za bivanje starejših (dvigalo, držala, prilagojena kopalnica, vgrajena kuhinja …) in primerna za bivanje ene ali dveh oseb. Namenjena bodo osebam, starejšim od 65 let, ki jim zdravstveno stanje omogoča samostojno bivanje. Oskrbovana stanovanja bodo vseljiva predvidoma v letu 2024 in se bodo oddajala z razpisom, ki bo objavljen ob zaključku del.

Več o projektu si lahko preberete na povezavi, sporoča občina Ribnica.

VIR: Občina Ribnica.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki