fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Novice Občina Ribnica

Novo reševalno vozilo v Zdravstvenem domu Ribnica

Zdravstveni dom dr. Janeza Oražma Ribnica, ki pokriva območje štirih občin, poleg Ribnice še Sodražice, Loškega Potoka in Velikih Lašč, zaposleni v njem pa skrbijo za zdravstveno preventivo okoli 17.000 uporabnikov, za nujno medicinsko pomoč uporablja tudi reševalna vozila. Trem dosedanjim vozilom, ki na leto prevozijo krepko čez sto tisoč kilometrov, so predvčerajšnjim dodali še eno, novo, seveda s sodobno opremo, ki zagotavlja hitro in uspešno izvajanje prevozov pacientov.

Vozilo so zagotovile občine ustanoviteljice

Da je vozni park Zdravstvenega doma sedaj popoln in tehnično brezhiben, vodstvo doma dolguje zahvalo tudi občinam ustanoviteljicam, je ob simboličnem prevzemu ključev vozila štirih županov (Sama Pogorelca, Blaža Milavca, Ivana Benčine in Tadeja Malovrha) dejal direktor tega Javnega zavoda Andrej Lampe. Slednji so namreč brez oklevanj podprli nakup še enega vozila s sorazmernim vložkom, Občina Loški Potok pa je vodila razpis za sofinancerski delež državnega denarja.

Lansko leto neuspešni, letos uspešni

Na razpis so se prijavili že v lanskem letu, a so bili pri pridobivanju sredstev neuspešni, letos pa jim je uspelo, kar je poudaril župan Ivan Benčina in še posebej izpostavil neutrudnost pri vodenju nabave Vinka Košmrlja, ki je na občini zadolžen za družbene dejavnosti in civilno zaščito.

Vrednost vozila z opremo je znašala 183.365 evrov. Ministrstvo za zdravje je nakup sofinanciralo v deležu slabih 40-ih odstotkov, kar znaša 73.350,00 evrov, 13.000,00 evrov je prispeval Zdravstveni dom dr. Janeza Oražma, razliko v znesku 97.015,58 evrov pa so iz proračunskih sredstev pokrile štiri občine v deležih glede na število prebivalcev.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki