fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Kočevarji od nekdaj kri darujejo drugemu

Tretje letošnje dvodnevne krvodajalske akcije, ki jo pripravljata Zavod za transfuzijo krvi Ljubljana in območno združenje Rdečega križa Kočevje, se je udeležilo 276 darovalcev, prvega dne 156, drugega pa 120. Kljub hladnemu vremenu pozne jeseni ter predvsem drugačnim epidemiološkim razmeram zaradi Covida-19 je bil odziv več kot zadovoljiv.

Odvzem krvi, enotna doza na krvodajalca je 4,5 decilitra, je potekal prilagojeno razmeram, saj so darovalce naročili prej, na vstopni točki so jim izmerili temperaturo, odgovoriti so morali tudi na nekaj vprašanj, predvsem povezanimi z morebitnimi potovanji v tujino ter različnimi boleznimi, tudi spolnimi.

»Jedro krvodajalcev, med njimi je veliko tudi mlajših, je iz vrst tistih, ki se akcije udeležujejo redno. Je že tako, da Kočevarji že od nekdaj čutijo plemenitost pomagati drugemu, kar jih že vrsto let uvršča med najbolj vzorne prostovoljce v ljubljanski regiji,« je poudarila Alenka Bunderla, sekretarka OZRK Kočevje.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki