fbpx
E-UTRIP
Aktualno Društva Nogomet Novice Ribnica

NK Ribnica na zimskih nogometnih pripravah v Umagu

Mesec marec je v NK Ribnica potekal v znamenju zimskih nogometnih priprav. Klub je s 37-imi otroki selekcij U9/10, U11/12 in U13 v četrtek, 14. marca, odpotoval v Umag. Do nedelje so se selekcije pripravljale na pričetek nogometne sezone. Bivali smo v hotelu Sol Garden Istra, kjer so izvrstno poskrbeli za vse. Uživali smo v medsebojnem druženju, na igrišču z umetno travo, v dobri hrani in prijetnem ambientu.

Urnik za selekcije je bil precej natrpan: jutranji sprehodi, zajtrk, treningi, obisk bazena, kosilo, počitek, prijateljske tekme, večerja, druženje po večerji s sprehodom, aktivnosti na igrišču in na koncu – zasluženo spanje. Otroci so se med seboj družili in krepili prijateljstva ter svojo samostojnost.

Vsi otroci so v Umagu prvič v pomladanskem delu sezone 2018/2019 stopili na travnato igrišče. Najmlajši so sploh prvič zaigrali na večjem igrišču. Zato je zelo razveseljivo in pohvalno, da so vse selekcije na tekmah prikazale odlično igro. Odigranih je bilo 6 prijateljskih tekem s klubi kot so ŠD Roho, NK Umag, NK Funtana Poreč, NK Visoko Predvor, NK Žiri; ekipe so dosegle kar 5 zmag in le 1 poraz. Nogometne priprave so hitro minile in že je bila tu nedelja ter čas za odhod domov. V Ribnico smo se vrnili v nedeljo popoldne, otroci prijetno utrujeni, vendar zadovoljni in veseli. Prav tako je z organizacijo in potekom priprav zadovoljna celotna ekipa kluba. Otroke je poleg štirih trenerjev spremljalo še pet članov kluba, tako da so se vsi štirje dnevi odvili brez težav.

FUTSAL državno prvenstvo U13

Državno prvenstvo U13 v futsalu se počasi bliža koncu. Po četrtfinalnih tekmah so ostale v tekmovanju ekipe NK Ribnica A, Olimpija Ljubljana A, Olimpija Ljubljana B in Bronx Škofije. Letos se je prvič zgodilo, da so v končnici in v boju za prvaka ostale samo ekipe Zahoda, ki so v četrtfinalnih tekmah nadigrale ekipe Vzhoda. V nedeljo, 17. marca 2019, je bila v dvorani Velike Lašče odigrana prva polfinalna tekma med ekipama NK Ribnica A in Olimpija Ljubljana A. Tekma je bila napeta in razburljiva vse do zadnje sekunde in se je končala v prid gostujoče ekipe s 6:7. Pohvale ekipi NK Ribnice za odlično tekmo, borbenost in fair play. Po dveh dosojenih prostih strelih gostujoči ekipi se je rezultat nagnil v prid gostom. Gledalci smo uživali v napeti tekmi, ki je presegla vsa pričakovanja.

V finalnem delu državnega prvenstva U13 sta trenutno po odigrani prvi polfinalni tekmi na lestvici strelcev na prvih dveh mestih dva igralca NK Ribnice, Jure Benčina Grgurič in Žan Sinanović. Povratna polfinalna tekma bo v soboto, 23. marca v Športnem parku Triglav v Ljubljani ob 14.00.

Prva finalna tekma državnega prvenstva (veliki ali mali finale) bo v soboto, 30. marca 2019 ob 17.30 uri v ŠC Ribnica. Vabljeni! Za zadnjo tekmo prvenstva, ki bo 6. aprila, pari in lokacija še niso znani.

Mateja Rovan, NK Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki