fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice

Šahistke OŠ Ob Rinži tretje na državnem osnovnošolskem ekipnem tekmovanju

V soboto, 16. marca 2019, je v Kranju potekal finalni turnir državnega osnovnošolskega ekipnega šahovskega tekmovanja deklic do 15 let, na katerega se je uvrstilo enajst ekip, ki so bile uspešne na regijskih tekmovanjih. Učenke Osnovne šole Ob Rinži – Kiani Nia Šertelj, Lia Grišin, Tinkara Lavrič in Nuša Nisa Šertelj, so osvojile ekipno tretje mesto in bronaste kolajne. Na regijskem tekmovanju, ki je bilo v četrtek, 7. marca v Šmarju Sap, so osvojile prvo mesto. Konkurenca ni bila prehuda, saj sta poleg nas nastopili le še dve mlajši ekipi domače šole. Na državnem tekmovanju je bila konkurenca seveda mnogo močnejša.

Prednost naših deklic je bila predvsem v tem, da imamo štiri odlične izenačene tekmovalke, kar ima zelo malo osnovnih šol v Sloveniji. Mnoge šole imajo eno odlično tekmovalko, zato je bila na prvi deski zelo močna konkurenca. Kiani Nia Šertelj je svoje delo opravila dobro, s 50% izkupičkom, kar je povsem zadostovalo za osvojitev ekipne kolajne. Na drugi in tretji deski pa večina šol nima več tako močnih tekmovalk, kar seveda nikakor ne pomeni, da je bilo delo lahko, pač pa je bil tudi naš izkupiček na teh dveh deskah boljši. Na drugi deski smo izgubili samo eno točko od sedmih, na tretji deski pa dve, tako smo ekipno premagali pet šol, izgubili pa le proti prvakinjam iz OŠ Cerklje ob Krki in drugouvrščeni OŠ Angela Besednjaka iz Maribora.

V nedeljo, 17. marca, so se v Kranju pomerili še srednješolci. Ekipa Gimnazije Kočevje, v kateri je nastopal tudi naš lanskoletni učenec Sergej Aćimović, je osvojila drugo mesto z istim številom meč točk in istim številom šahovskih točk kot prvaki Gimnazija Bežigrad, ki so jih prehiteli šele po drugem dodatnem kriteriju.

Za naše šahistke in šahiste pa letošnje šahovske sezone še ni konec. V aprilu bosta v Šmarju Sap še odprti državni prvenstvi do 9 let, kjer naše deklice branijo prvo mesto, in do 12 let, kjer so bile v lanski sezoni druge. Zato se tudi letos lahko nadejamo še kakšnega razveseljivega rezultata.

Tomaž Cokan, OŠ Ob Rinži

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki