fbpx
E-UTRIP
FOTO: Twitter.
Aktualno Šport

Pester vikend v MTB trail centru Kočevje

Kočevju so v nedeljo organizirali tretjo tekmo slovenskega pokala SloXcup in kategorije C1 Mednarodne kolesarske zveze Uci v gorskem kolesarstvu. V ženski konkurenci je slavila Tanja Žakelj po napetem dvoboju do zadnjega kroga, v moški pa Avstralec Sam Fox, medtem ko je bil najboljši Slovenec Rok Naglič na tretjem mestu.

Med članicami sta se do zadnjega, šestega kroga za zmago borili obe Slovenki, ki nastopata tudi v svetovnem pokalu. Na koncu je bila malenkost močnejša Tanja Žakelj. Izkušena tekmovalka iz Idrije je za 16 sekund ugnala 12 let mlajšo Vito Movrin. Tretja je bila Avstrijka Corina Druml.

Pri moških je od Slovencev najvišje po sedmih krogih preizkušnje v Kočevju posegel Naglič. Korošec je za zmagovalcem Foxom zaostal 1:36 minute. Drugi je bil Novozelandec Matthew Wilson, ki je zaostal šest sekund.

Med mladinci je bil najboljši Žan Pahor, med mladinkami pa Hana Kranjec Žagar.

Preizkušnja v Kočevju, ki jo je organiziralo domače društvo Melamin, je bila tretja v sezoni slovenskega pokala in zadnja v koledarju dirk mednarodnih dirk Ucija v kategoriji C1. Prva dirka je bila v Vrtojbi konec marca, druga pa pred tednom dni v Kamniku.

Naslednja preizkušnja SloXcupa bo 8. julija na Soriški planini, ki bo štela tudi za državno prvenstvo. Nato v okviru DP sledi še dirka na Kotečniku nad Celjem (DP, 16. julij) ter pokalne preizkušnje na Krvavcu (20. avgust), v Ajdovščini (3. september) ter Domžalah (17. september).

STA.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki