fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Odbojka Šport

Neuspešen vikend odbojkarjev MOK Kočevje

Po prepričljivi zmagi s prejšnjega tedna, smo se polni pozitivnih občutkov odpravili na gostovanje k tretje uvrščeni ekipi 3. lige, k VC Portorož. Kljub nenavadni uri začetka tekme, ob 14.00, smo bili odločeni, da ponovimo igro, ki smo jo prikazali proti ekipi Ljubljana volley in poskušali doseči čim boljši rezultat. Žal se je naš načrt izjalovil že ob samem začetku, saj so domačini s servisi pritisnili na našega libera Anžeta, ki je imel obilo težav s »krotenjem« zahtevnih »float« servisov. Tako je bilo kar naenkrat na semaforju 14:3 za domačine in prvi niz je šel po zlu. Do konca niza smo sicer uspeli nekako stabilizirati sprejem in dosegli nekaj točk, vendar smo bili svetlobna leta oddaljeni od zmage. V drugem nizu je v začetku niza za MOK Kočevje posijal žarek upanja, saj smo bili do rezultata 8:8 poravnani, nato pa so se težave s sprejemom pojavile tudi Galu, katerega je sredi niza zamenjal Lovro. Na našo srečo je bil v napadu izredno razpoložen Primož, ki je po pravilu zaključeval vse težke visoke žoge, Grega pa je žal pokazal manj, kot prejšnjo tekmo. Domačini so še vedno preko sprejemalskega para dosegali točke in semafor je ob koncu niza pokazal 25:20 za domačine. V tretjem nizu je v igri ostal Lovro, vendar se razmerje moči ni spremenilo in le po 1 uri in 15 minutah igre smo morali priznati poraz s 3:0.

V nedeljo smo s kadeti gostovali v Žirovnici, proti ekipama Lubnik in Žirovnica. V prvi tekmi smo proti visoki ekipi Lubnika pokazali odlično igro in osvojili prvi niz v kadetskem državnem prvenstvu. V napadu je bil odličen Lovro, Jure in Rok sta popravila podajo žoge, ostali člani pa so dokaj solidno sprejemali, tako da nismo prejeli veliko neposrednih točk iz servisa. Prvi niz se je po pravi drami zaključil z 29:27 za MOK Kočevje. V drugem nizu smo sicer močno padli, tako da je Lubnik z lahkoto zmagal, v tretjem nizu pa smo zopet prikazali igro prvega niza in nesrečno izgubili s 15:13. V drugi tekmi proti Žirovnici smo bili psihično popolnoma iztrošeni in tekma je bila praktično izgubljena še predenj smo začeli z igro.

Naslednji teden člani pričakujejo ekipo Logatca, v soboto ob 19.00 v telovadnici OŠ Zbora odposlancev, v nedeljo pa imamo zadnji turnir starejših dečkov v ŠD Gaj ob 10.00.

Gledalci vabljeni v čim večjem številu!

Aleš Drobnič, MOK Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki