fbpx
E-UTRIP
Polona Vidič Hudobivni. FOTO: ZD Kočevje.
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Občina Zdravje

Polona Vidič Hudobivnik še vedno na funkciji direktorice

»Težko sem se odločila in dolgo tehtala. Moja osebna situacija zahteva, da stopim dva koraka nazaj in usmerim fokus tja, kjer je zdaj res najbolj potreben, k mojemu sinu in družini,« so besede, s katerimi je Polona Vidič Hudobivnik v sredini novembra sporočila svoj odstop z mesta direktorice Zdravstvenega doma Kočevje.

Hudobivnikova tudi zagotavlja, da v ZD Kočevje ostaja kot zdravnica in bo del tima. »Obljubila sem suport in po najboljših močeh vso pomoč, ki bo potrebna, dokler postopki tečejo.«

O odstopu je seveda najprej obvestila ustanoviteljico zavoda, torej Občino Kočevje, kateri je tudi obljubila vso podporo in pomoč pri iskanju ustrezne rešitve za zavod. No, trenutno je direktorica ZD Kočevje še vedno Polona Vidič Hudobivnik, to funkcijo bo opravljala dokler je svet zavoda ne razreši v soglasju z ustanoviteljem zavoda (po določilih odloka o ustanovitvi javnega zavoda ZD Kočevje in statuta zavoda). Seja sveta zavoda, na kateri bi odločali o razrešitvi direktorice in imenovanju vršilca dolžnosti, bo predvidoma sklicana za 26. november, po seji občinskega sveta.

Od šestih članov Sveta zavoda je odstopila direktorica Doma starejših občanov Kočevje, Lidija Vardijan.

Po najboljšem scenariju bo ZD Kočevje novega direktorja oziroma direktorico dobil v zadnjih izdihljajih leta, ta zadeva pa se lahko seveda tudi zavleče v leto 2022.

Direktor zavoda mora biti po trenutnih pogojih bodisi pravnik bodisi zdravnik.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki