fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Šport

Neli zlata, Lovro bronast

Včeraj je bilo na 25-metrskem plavalnem bazenu v Ribnici živahno, kot že dolgo ne. Organizacija zavoda Planica je tam pripravila državno prvenstvo v plavanju za osnovne in srednje šole, na katerem je sodelovalo 335 plavalcev iz 88 osnovnih in srednjih šol.

Med njimi so bili tudi plavalci PK Ribnica, ki so odlično zastopali svoje osnovne ali srednje šole. Najboljša ribniška plavalca sta bila Neli Škaper, ki je postala državna prvakinja med srednješolkami, in Lovro Ćirovič, ki je osvojil tretje mesto med srednješolci. Oba sta zastopala Gimnazijo in srednjo šolo Kočevje. »Prav lep občutek je bil zastopati barve šole in stopiti na stopničke s kolajnami okrog vratu,« sta dejala Neli in Lovro, ki sta tudi med letošnjo plavalno sezono veljala za najboljša posameznika kluba.

V paraplavanju je Alessandro Ambrožič, ki je zastopal OŠ Franceta Prešerna, postal osnovnošolski državni prvak. Med osnovnošolkami je na peto mesto priplavala Ajda Škaper, OŠ Ob Rinži, med srednješolkami pa Lana Poje Mihelič, Gimnazija Kočevje, sicer obe članici PK Ribnica.

Ribniška osnovna šola je imela na drugem in tretjem mestu tudi dve štafeti, ki sta bili sestavljeni iz enega kategoriziranega plavalca in treh nekategoriziranih.

Tekma je bila izjemno zahtevna, saj je tekmovanje potekalo na izpadanje. Tako so se najprej vsi plavalci borili, da so se uvrstili med najboljših deset, nato med najboljših pet, štiri in na koncu med najboljšo trojico. Ti trije so se nato pomerili za prva tri mesta. Plavalci so morali pokazati izredno dobro fizično pripravljenost, saj je med enim in drugim štartom večinoma minilo le nekaj minut. Kot se je izkazalo, so ribniški plavalci na začetku sezone bili odlično pripravljeni, saj so se uvrstili med najboljše slovenske osnovnošolce in srednješolce v plavanju.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki