fbpx
E-UTRIP
Aktualno Bonton Kultura Novice Politika Ribnica

Nekdanji predsednik Kučan in pronicljivi državljan Mihič

Na pisma »navadnih državljanov« bi se lahko odzvalo več politikov, kot je to pred leti spoštljivo storil nekdanji predsednik Republike Slovenije, Milan Kučan.

Po tematskemu večeru z gosti v skednju Škrabčeve domačije v Hrovači, sta se v sproščeno pomenkovanje zapletla nekdanji predsednik države Milan Kučan in Ribničan Franc Mihič, zagotovo v Sloveniji najplodnejši, intelektualno pronicljivi medijski soustvarjalec rubrike Pisma bralcev.

Na njegove tehtne konstruktivne zapise se politiki – tudi, če se vsebina dotika njih – praviloma zavijejo v molk, Kučan pa je, kot je dejal Mihič, izjema. Pred leti se je namreč spoštljivo v Dnevniku odzval s svojim pismom v Pismih bralcev na Mihičevo pismo, v katerem je podal svoje mnenje na njegov govor. Z Mihičevim odgovorom je bila s tem polemika zaključena. Sicer pa je slednji vzel pod drobnogled Kučanov govor tudi ob nedavni proslavi pri nekdanji partizanski bolnici sredi loškopotoških gozdov, Ogenjci. »Ker se je državljanska vojna z osamosvojitvijo Republike Slovenije končala in ni več sovražnikov med različnimi državljani, smo lahko le nasprotniki, vsak s svojim mnenjem. Gotovo je pozitivno, kar je žal silno redko, da se bivši predsednik države s svojim mnenjem odzove v tisku na pismo navadnega državljana, kar je lahko vzgled marsikateremu aktualnemu politiku, saj je v službi ljudstva,« meni Mihič in poudarja, da je takšna politika oziroma kultura pri nas zelo odsotna, a je nujno potrebna, če hočemo ohraniti demokracijo in razvijati svojo državo.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki