fbpx
E-UTRIP
Aktualno Šport Zanimivosti & Zabava

(FOTO) Mednarodni teniški turnir je razlog za prijetno druženje

Včeraj je v prostorih KCK potekala novinarska konferenca mednarodnega teniškega turnirja WTT Kočevje 2023. Poleg novinarjev so se je udeležili sponzorji, predstavniki Občine Kočevje in javnih zavodov ter direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič. O organizaciji in izpeljavi tega pomembnega dogodka so spregovorili direktor teniškega turnirja Ivan Gabrič, Andrej Mladenovič, podžupan občine Kočevje in Maks Tekavec iz Teniške zveze Slovenije. Svoje izkušnje in vtise o turnirju je s prisotnimi delila tudi teniška igralka Anali Kočevar. Dogodek je povezoval znan televizijski novinar Anže Bašelj.

Tiskovna konferenca se je pričela z rahlo zamudo, saj je gostom iz Ljubljane pot podaljšala nevihta, ki se je razbesnela v glavnem mestu. Vreme je sicer nekoliko vplivalo tudi na organizacijo turnirja, saj so zaradi dežja morali prestaviti kar nekaj tekem in usklajevati treninge.

Vrnimo se k tiskovni konferenci. Kot nalašč je v Kočevju v času srečanja novinarjev sijalo sonce. Dogodek se je začel z glasbeno spremljavo Mihe in vrhunskim glasom Nike Stefanišin. Takšen uvod je pohvalil tudi izkušeni novinar javne televizije, ki ima za seboj že precej dogodkov.

Nika in Miha. FOTO: Alen Dabić.

S pohvalo organizatorjem dogodka WTT Kočevje 2023 je začel tudi Andrej Mladenovič, podžupan Občine Kočevje, ki je izpostavil, da se šport v Kočevju počasi prebuja. Veseli ga, da so organizatorji uspeli pripeljati tako pomemben mednarodni turnir v Kočevje. Čeprav je bil tenis v občini v preteklosti nekoliko spregledan, so zdaj vse moči usmerjene na igrišča v Gaju. Mednarodni športni dogodki prispevajo tudi k prepoznavnosti lokalne skupnosti. Po mnenju podžupana ima Kočevje ogromen turistični potencial, ki ga lahko igralke in njihovo spremstvo izkoristijo zdaj ali v prihodnosti.

Andrej Mladenovič, Maks Tekavec, Ivan Gabrič, Anali Kočevar. FOTO: Alen Dabić.

Direktor turnirja Ivan Gabrič, ki je tudi predsednik Teniškega kluba Kočevje, se je zahvalil svoji ekipi in sponzorjem, ki so omogočili, da turnir sploh poteka. Tudi on vidi v tem priložnost za promocijo Kočevja in tenisa ter posledično tudi Teniškega kluba Kočevje. V klubu si želijo nagovoriti čim več mladih in meni, da so takšni dogodki prava pot, da se čim več otrok navduši nad tenisom.

Maks Tekavec iz Teniške zveze Slovenije je povedal, da Tenis Slovenija v sodelovanju s klubi in občinami letos organizira kar 14 turnirjev serije WTT: Sedem je ženskih in šesti po vrsti se odvija v Kočevju. Vreme je pokazalo svojo moč, a kljub vsemu poteka vse po planu. Tudi na Teniški zvezi Slovenije so izjemno zadovoljni z organizacijo turnirja. Prijavilo se je preko 30 tekmovalk.

Na turnirju WTT Kočevje Open se nobeni od slovenskih igralk ni uspelo prebiti v drugo kolo glavnega dela turnirja. Najbližje temu uspehu je bila Noka Jurič, ki je imela proti nizozemski tekmici na voljo tudi dve zaključni žogici. V glavnem delu turnirja v Kočevju so se preizkusile Anamari Žnuderl, Anali Kočevar, Ana Lanišek, Noka Jurič, Lara Smejkal in tudi 15-letna Ela Plošnik. Slednja je morala priznati premoč prvi nosilki turnirja, brez zmage pa so ostale tudi druge igralke. Edina je dosegla osvojen niz Jurič, ki je v izjemno izenačenem dvoboju klonila s 6:8 v tie-breaku tretjega niza.

FOTO: Alen Dabić.

Na tiskovni konferenci je bila prisotna tudi Anali Kočevar. Sama se udeležuje veliko turnirjev in je iz prve roke potrdila tisto, kar smo ves čas poslušali. Turnir je organiziran na zelo visokem nivoju. Žal je igralka končala z igro, a Kočevje ji bo ostalo v lepem spominu. Še posebej je navdušena nad jezerom, ki ga je obiskala skupaj s soigralkami. Vreme ji ni povzročalo težav, saj je kot izkušena športnica vajena dejstva, da višja sila lahko prekine igro.

Tiskovni konferenci je sledilo prijetno druženje ob kozarčku in dobri hrani, v spremljavi dobre glasbe za katero je skrbel kočevski DJ Hey Tadej.

Organizatorji se že veselijo sobote in nedelje, ko bodo na igrišča stopile najboljše igralke turnirja in se pomerile v polfinalu in finalu. Vabljeni v Gaj!

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki