fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Ivan Čampa: Dan si zapolni z dobrimi deli in glasbo

Težko je spregledati dobrodušnega, vedno nasmejanega in včasih tudi malce hudomušnega Ivana. Tisti, ki se vozimo na relaciji Kočevje–Ljubljana, ga pogosto opazimo z iztegnjenim palcem. Našemu štoparju ljudje z veseljem ustavijo in ga peljejo po opravkih ali čim bližje Sodražici, kjer biva v bivalni enoti Zavoda Prizma Ponikve. Ivan Čampa pridno prodaja izdelke, ki jih ustvarijo v bivalni enoti, marsikdaj priskoči na pomoč gostincem, prinese malico … Skratka, dan si zapolni z dobrimi deli in glasbo, ki ga spremlja že od malih nog. Pred desetimi leti je ugledal luč sveta njegov singel “Vedno na dobri poti”, ki ga je soustvaril s prijatelji Darjanom, Janom, Maticem, Jankom, Nušo in Manco.

V začetku maja je v Sodražici, pred slaščičarno La Crema, obeležil obletnico in privabil lepo število ljudi, ki cenijo njegovo strast do glasbe. Da sta prijetna melodija in lepo besedilo še vedno aktualna, kažejo ogledi na YouTubu, ki še vedno naraščajo. “Mene človek ne more spregledati. Jaz sem klasa zase,” nasmejan pove Ivan, ki nas je obiskal v uredništvu. Skupaj smo se spomnili te deset let dolge poti. “Še vedno sem na dobri poti, še vedno štopam in pesem govori ravno o tem. Ljudje mi še vedno radi ustavijo. Vedno pridem do cilja.”

Ivanov letošnji cilj je bila priprava obletnice singla. “Prišel sem na idejo, hitro našel sponzorje. Ne smem pozabiti na mojo pomoč. Pomagal mi je Peter Arko in ostala ekipa Koral banda, Jan Drobnič, Anja Prirnat, ki je stvar vzela zelo resno. Skratka, pomoči sem imel veliko.”

Ivan in Peter.

Obletnica singla je minila v prijetni atmosferi in samo se je porodilo vprašanje o drugi uspešnici. “Matematika je taka, potrebno je zbrati melodijo, tematiko pesmi. Trenutno še nismo blizu, ni pa nemogoče. ‘Vedno na dobri poti’ je pa neponovljiva.”

Ivan je za zbrano množico zapel še nekaj zimzelenih. Sicer pa pozna vsaj 300 besedil domačih in hrvaških pesmi. Že leta tudi zbira gramofonske plošče, nekatere se ponašajo s podpisi izvajalcev. Zbirateljstvo in glasbo ima v krvi po očetovi strani. To je očitno pot, ki mu je nekako začrtana.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki