fbpx
E-UTRIP
FOTO: CZ, Sindikat policistov, Twitter.
Aktualno Črna kronika Kronika

Največji požar v Sloveniji borba tudi gasilcev naših občin

V težkih trenutkih meje, bodisi državne ali občinske, postanejo nepomembne. Oči in misli celotne Slovenije so te dni uprte na Kras. Za gasilci, ki se na Krasu borijo z obsežnim požarom, je naporna noč. Borili so se z dvema požaroma v bližini Kostanjevice na Krasu. Požara so obvladali in omejili. Na terenu so tudi gasilci iz naših koncev.

“Ura je 4 zjutraj. Ribniški gasilci se skupaj še s preostalimi gasilci pripravljamo na boj z ognjenimi zublji, ki jih pričakujemo proti jutru. Kljub izmučenosti se ne bomo predali! Naša naloga je za vsako ceno preprečiti preskok ognja z ene strani ceste na drugo in tako obvarovati vas Kostanjevico na Krasu pred ognjem. Ogenj je že tik ob Kostanjevici! Vodo nam pomagajo dovažati tudi civilisti s svojimi cisternami kot tudi slovenska vojska! Skupaj nam mora uspeti,” so ob zgodnji jutranji uri sporočili gasilci iz Gasilske enote Ribnica.

Na terenu je bilo ponoči več kot 800 gasilcev. Na Kras so odhiteli člani GZ Ribnica, Loški potok in Kočevje. Na pomoč prihajajo nove enote.

Izčrpani in utrujeni gasilci nujno potrebujejo zamenjavo ekip. Kar zgovorno prikazuje tudi ena od fotografij, ki so jo na družbenem omrežju objavili ribniški gasilci.

FOTO: Gasilska enota Ribnica.

Gasilci so kljub temu polni volje in moči v boju zoper največji požar v Sloveniji.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki