fbpx
E-UTRIP
Bralec nam je posredoval fotografije divjega odlagališča pri Podgorski ulici v Kočevju.
Izpostavljeno Aktualno Kočevje Kronika

Na Podgorski ponovno smeti

Kot smo že poročali, na območju Podgorske ulice neznanci vztrajno odlagajo smeti. V okolici gozda so prebivalci že večkrat opazili odpadke, v preteklem tednu je nekdo odvrgel igrače in pohištvo.

Včeraj so na isto mesto neznanci ponovno pripeljali kup igrač, ki bi sicer utegnile še komu priti prav.

Naj spomnimo:

V skladu z Uredbo o odpadkih je smeti prepovedano puščati v okolju, jih odmetavati ali z njimi nenadzorovano ravnati. Globe znašajo od 100 do 300 €.

Globo je mogoče storilcu izreči le, če je ta znan, kar pa pogosto ni mogoče. To pa pomeni, da, v primeru, da so odpadki nezakonito odloženi na (gozdnem) zemljišču, ki je v lasti zasebnika, potem postane zanje odgovoren lastnik zemljišča. Če jih nemudoma ne odstrani, odstranitev odredi občinska inšpekcija (v primeru komunalnih odpadkov) ali državna inšpekcija (v primeru drugih odpadkov). V primeru, da lastnik odredbe ne upošteva in odpadkov ne odstrani pride do izvršbe s prisilitvijo in sledi kazen od 2.000 do 10.000 €, če pa je lastnik gozda pravna oseba, pa znaša kazen od 10.000 do 100.000 €, določa Zakon o varstvu okolja.

SORODNI ČLANEK:

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki