fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina

Muzikanta, kandidata za župana

V občini Kostel se bodo za župana potegovali trije kandidati, med njimi sta dva glasbenika. Valentin Južnič, ki je občino vodil od leta 1998 pa do 2014, je ustanovni član zimzelenih Prifarskih muzikantov, Marjan Lisac pa je prav tako od prvega dne vodja nekoliko mlajše zasedbe Dupljak.

»V boj za prvega moža Kostela se skupaj s polno listo za člana občinskega sveta podajam kot član Gibanja Svoboda, s programom, ki bo v marsičem prevetril zaspano dolino, ki se sicer zadnja leta ponaša z odmevnim večdnevnim Castle festivalom. Turizem in gospodarstvo sta rdeča nit mojega programa,« je ob predstavitvi poudaril Lisac in v roke prijel berdo (kontrabas), za njim se je oglasila bisernica Aleša Marolta, tudi člana Dupljakov, na harmoniki je igral Matija Marinč, pela pa sta njegov oče Martin (oba sta člana Prifarskih muzikantov) in kostelski general, zaradi visokega čina mu pravijo tudi varuh meje, sicer vsestranski mož Marko Preložnik, ki je kandidat za člana občinskega sveta.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki