fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Novice

Mladoletni Rom pri OŠ Zbora odposlancev otipaval osnovnošolko

Med prebivalci Kočevja je že kakšna dva tedna nazaj krožila zgodba o domnevnem spolnem napadu mladoletnega Roma na učenko Osnovne šole Zbora odposlancev, katero naj bi Rom napadel na poti iz šole, neposredno v njeni bližini. Ali so govorice resnične in kaj točno se je zgodilo smo povprašali ravnatelja, g. Petra Pirca.

“Velika pohvala dekletu, da je to povedala!”

“Ja, res se je zgodil ta dogodek, na poti od pekarne Kapš do Name. Šlo je za otipavanje,” dogodek potrdi ravnatelj. V bližini Name je deklica napodila fantino, ter prišla v šolo povedati, kaj se je zgodilo, še doda. “In tu VELIKA pohvala dekletu, da je to povedala, ker je to skoraj gotovo garant, da se ne bo več ponovilo,” je na učenko ponosen Pirc.

Kaj v tem primeru (lahko) naredi šola?

“Ne glede na to, da se je zgodilo izven šole, smo takoj poklicali starše in jih prosili za prijavo. Najprej so dejali, da bodo premislili. Naslednje jutro sem bil v kontaktu s starši z edinim razlogom, da se pozanimam, ali so prijavili dogodek, ker ga bi sicer mi, a s tem bi policijo pripeljali do njih in spet bi oni morali odločiti ali gredo v prijavo ali ne. Na srečo so prijavili, Policija je s postopki stekla, obveščen je bil CSD, mi smo naredili vse razgovore, fantu dali vzgojni opomin in mu tudi obrazložili kaj bo, če samo še enkrat zadevo ponovi na kateremkoli dekletu,” je jasen ravnatelj in doda, da so se pogovorili tudi z dekletom, ki je bila žrtev tega spolnega napada in – tako Pirc – “ji razložili, kako zelo prav je ravnala.”

VEDNO PRIJAVA!

Ne moremo dovolj poudariti, kako zelo je pomembna prijava – vedno, kadar se zgodi kaj podobnega. Namreč, če ne ukrepamo, sprememb ne moremo pričakovati in s tem, ko se na nek način zoperstavimo nasilnežu, kot je to storilo prej omenjeno dekle, se s strani tega fantine to dejanje skoraj zagotovo nikoli več ne bo ponovilo. S tem mu je namreč jasno pokazala, da njegova dejanja ne bodo ostala neopažena. Kapo dol dekletu!

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki