fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kultura Novice

Medgeneracijski center odprl vrata

Najpomembnejša skupina za ohranitev števila prebivalcev so mladi, mlade družine, torej delovno aktivna populacija. Seveda pa je naloga lokalne skupnosti tudi skrb za starejše občane, je pred časom dejal Ivan Benčina, župan Občine Loški Potok in predstavil projekt Medgeneracijskega centra in stanovanj Hrib 103. Zanj je razumevanje pokazala tudi država, ki je v proračunu (z amandmajem poslanca Jožeta Tanka) v letu 2020 zagotovila 500 tisoč evrov namenskih sredstev, razliko do 1,16 milijona evrov pa je zagotovila občina v proračunu.

V stavbi, ki so jo odprli prejšnji teden so prostori za medgeneracijsko druženje, prostori društva upokojencev, pet stanovanj za mlade družine, v spodnji etaži pa štiri varovana stanovanja.

“Če sem iskren, te pridobitve nismo pričakovali. Čeprav smo upali, da bi nam bila poslanska roka naklonjena. Seveda ima za to ima največ zaslug poslanec Jože Tanko, svoj glas za državni denar je dal tudi kočevski poslanec Predrag Baković. Res obema hvala,” se je ob odprtju stavbe obema zahvalil župan Loškega Potoka. Ob tem je pohvalil velik interes za bivanje v stavbi in dodal, da bodo vsi prostori kmalu zasedeni.

Slavnostnega dogodka so se udeležili tudi generalni direktor Direktorata za starejše in deinstitucionalizacijo na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Andrej Grdiša, župana Občin Bloke Jože Doles in  Kostel Ivan Črnkovič, podžupan Občine Sodražica Andrej Pogorelc, direktorica DSO Grosuplje Metka Velepec Šajn ter nekateri drugi gostje.

Tudi kulturni program je bil medgeneracijsko naravnan. Nastopile so članice društva upokojencev s pevsko skupino Povasenke, vmes so odigrale skeč, učenci osnovne šole pa so se predstavili z recitacijama in glasbenima točkama z igranjem na harmoniko. Objekt je blagoslovil domači župnik Bojan Traven.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki