fbpx
E-UTRIP
Zaposleni v DSO Kočevje. (Foto: DSO Kočevje)
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Med vikendom v ZD Kočevje opravili 77 testiranj, rezultati nekoliko bolj spodbudni

V preteklem vikendu so zdravstveni delavci iz ZD Kočevje odvzeli skupno 77 brisov za preverjanje obolelosti s Covidom-19.

V petek, 20. 11., je od 37 brisov bilo 7 pozitivnih. »Pri petih osebah gre za okužbo po znanem stiku s pozitivno osebo, pri dveh izvor ni znan,« pojasnjujejo iz zdravstvenega doma. Spodbudna pa je vest, da so bili vsi zaposleni v ZD Kočevje negativni. Do sedaj so za koronavirusom zboleli trije zaposleni, izmed katerih sta dva že ozdravela, eden pa je še vedno aktivno okužen.

V soboto, 21. 11., so vzeli 22 brisov, med njimi je bila pozitivna zgolj ena oseba, pri kateri se je šlo za prenos v družini.

Včeraj pa so opravili 18 brisov, med katerimi so bili štirje pozitivni. »Pri treh okužbah gre za prenos v gospodinjstvu, ena oseba pa je iz črnomeljske občine,« dodajajo ter pravijo, da so bili vsi testirani zaposleni ponovno negativni.

Stanje v DSO Kočevje

V petek so iz ZD Kočevje prav tako sporočili, da so prejeli izvide brisov 43-ih stanovalcev, izmed katerih je kar 19 na novo pozitivnih, poleg tega pa še eden od zaposlenih. Žal je umrl eden izmed stanovalcev, ki je bil nameščen v rdeči coni.

Do danes je za Covidom-19 zbolelo 108 stanovalcev ter 41 zaposlenih. Pet stanovalcev je umrlo, trije se zdravijo v bolnišnici. Ponovno so izvedli testiranja tudi med zaposlenimi v ZD Kočevje, ki so bili negativni.

Zaposleni v DSO Kočevje. (Foto: DSO Kočevje)

Situacija v lokalnem okolju se počasi umirja

»Vikend nas navdaja z upanjem, da se situacija v lokalnem okolju počasi umirja! Upamo, da je bil vikend miren tudi za stanovalce in zaposlene v DSO Kočevje. Hvala vsem, ki vztrajate v odgovornem in solidarnem vedenju in tako preprečujete prenos okužbe. Ostanimo zdravi,« pravi Polona Vidič Hudobivnik, direktorica ZD Kočevje.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki