fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno

Med prazniki mirovanje medbančnih plačil

Med velikonočnimi prazniki evropski plačilni sistem Target 2 ne posluje, zato banke in hranilnice v Sloveniji ter v ostalih državah območja evra ne bodo izvajale medbančnega plačilnega prometa. Ta bo miroval danes in v ponedeljek. Oba dneva bo zaprta tudi Ljubljanska borza.

Danes, ko je v večini držav EU že praznični dan, bo v Sloveniji možna le obdelava internih plačil v okviru posamezne poslovne banke oz. hranilnice.

Nalogi za direktne obremenitve z datumom plačila 29. marec ali 1. april bodo tako poravnani 2. aprila, kar pomeni, da bodo s tem datumom obremenjeni računi plačnikov in sredstva nakazana na račune prejemnikov plačil, so sporočili iz Združenja bank Slovenije.

Izvrševanje takojšnjih plačil bo ves ta čas potekalo nemoteno. Nemoteno bo delovala tudi storitev Flik, ki omogoča takojšnje, brezplačno in enostavno pošiljanje denarja med bančnimi računi fizičnih oseb, ki so odprti pri bankah in hranilnicah v Sloveniji, so dodali.

Plačilni promet bo v polnem obsegu znova stekel v torek. Takrat se bo v skladu z borznim urnikom znova trgovalo tudi na Ljubljanski borzi.

STA.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki