fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Zanimivosti & Zabava

Maturanti in maturantke priplesali sonce

Včeraj so po številnih slovenskih mestih in tudi marsikje po Evropi maturanti in maturantke zaplesali četvorko. Ob spremljavi večne Straussove melodije so se zavrteli točno opoldne. V Sloveniji maturantsko ulično četvorko plešejo že od leta 2002, ko so maturanti prvič istočasno zaplesali v sedmih mestih, od leta 2005 pa so se priključila tudi druga mesta v tujini.

Ta dan si bodo zapomnili za vse večne čase. Ko bodo že pozabili na plesne korake, se bodo zagotovo spomnili kislega vremena, ki je spremljalo tako veseli dogodek.

Kočevski maturanti in maturantke so se v spremstvu harmonike odpravili proti ploščadi, kjer jih je čakalo kar nekaj ponosnih staršev, starih staršev, prijateljev in znancev.

»Mladost je norost, čez potok skače, kjer je most,« pravijo. In dež mladostne razigranosti ni čisto nič zmotil. Veseli in nasmejani so odplesali enega najpomembnejših plesov življenja.

Po opravljenih maturitetnih obveznostih, ki jih trenutno polno zaposlujejo, jih bo življenje odpeljalo na različne konce in jih soočalo z različnimi življenjskimi preizkušnjami. A če so se kaj naučili na dan njihove četvorke, je to, da za vsakim dežjem posije sonce.

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki