fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Zanimivosti & Zabava

Matic Klarič pooseblja lastnosti vrhunskega pokeraša

Poker je izjemo priljubljena igra, ki izvira iz različnih evropskih in azijskih iger s kartami. Kljub temu, da ni mogoče natančno določiti, kje in kdaj se je igra pojavila, se poker lahko pohvali z zanimivo evolucijo. S kombinacijo sreče, strategije in taktičnega razmišljanja lahko igralci tudi lepo zaslužijo. Ribničan Matic Klarič že desetletje niza uspehe in njegova »poker forma«, kljub delovnim obveznostim v priznanem multinacionalem podjetju, očitno ne popušča.

Novembra je 30-letnik osvojil laskavi naslov državnega prvaka v pokru v kategoriji Pot-Limit Omaha (PLO), kjer se posameznemu igralcu dodelijo kar štiri karte. Ta naslov si je prislužil tudi že leta 2014, ko je postal državni prvak glavnega turnirja v najbolj prepoznavni kategoriji No-Limit Holdem (NLH) v Mondu.

Ribničanu se je poklopilo vse – znanje, strategija in sreča. Konec leta 2023 mu je uspelo premagati močno konkurenco, zmago si je namreč prislužil po 9 urah igre. Ne gre pa zanemariti dejstvo, da je za poker mizo preživel več kot 14 ur, saj se je istega dne udeležil še glavnega turnirja državnega prvenstva, kjer se mu je tudi uspelo uvrstiti med dobitnike nagrad.

V svetu pokra se uspeh igre ne meri le v kombinaciji kart. Pravi mojstri pokra razumejo umetnost branja nasprotnika in psihološki boj, ki poteka za mizo, kar igro še dodatno začini.

Klarič je vztrajnost in iznajdljivost iz starega leta ohranil tudi v novem. »Državni prvak glavnega turnirja iz leta 2014 MATIC KLARIČ je zadnje mesece vroča mašina,« so zapisali na spletni strani Poker zveze Slovenije in mu čestitali za ponovni uspeh. Klarič se je namreč pred kratkim udeležil poker turnirja PERLA POKER FESTIVAL s 100.000 EUR zagotovljenim skladom, le-ta pa se je na koncu ustavil pri 133.100 EUR. Uspelo mu je premagati 410 nasprotnikov in je tako iz sklada za zmago prejel 22.405 EUR ter pokal.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki