fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Novice Politika

Maske za otroke v vrtcih in šolah niso več potrebne!

Vlada je v petek sprejela sklep, da nošenje mask za učence in dijake, ki so v matičnem oddelku, pa tudi za vzgojitelje v vrtcih in učitelje do vključno 3. razreda ne bo več potrebno. Maska pa ne bo potrebna tudi za višje in višješolske učitelje, če predavajo za zaščitno pregrado iz stekla ali podobnega materiala, prav tako pa ne za osebe, ki izvajajo organizirano športno vadbo. Učitelji od 4. razreda dalje ter srednjih šol ostajajo z maskami, vendar pa slednja ni potrebna, če lahko zagotovijo vsaj 2 metra medosebne razdalje.

V Združenju ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva Slovenije so že vseskozi opozarjali na nesmiselnost tovrstnega ukrepa ter so z novo odločitvijo vlade izredno zadovoljni. Predsednik združenja Gregor Pečan je ob tem spomnil, da otroci niso rizična skupina za okužbo z novim virusom ter da tudi prehajanje virusa med otroki in z otrok na odrasle ni velik problem, večji problem po njegovem mnenju pa je pedagoško delo z maskami.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki