fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Zanimivosti & Zabava

Kvačkanja: “Vse se je začelo z željo, da bi hčerki izdelala nekaj posebnega”

Anja Mežič, ponosna mamica dveh otrok, je svojo pot ustvarjalnosti začela med prvo porodniško. Vse se je začelo z željo, da bi svoji punčki izdelala nekaj posebnega, zato je prijela za kvačko in se podala na pot odkrivanja umetnosti kvačkanja.

“Še danes se dobro spominjam, kako sem na YouTubu pregledala kar nekaj video posnetkov osnov kvačkanja. Začetki so bili smešni, težki, saj nisem vedela, kako sploh pravilno držati kvačko, prejo, nisem poznala izrazov. Ampak vsak dan mi je šlo bolje, saj sem imela močno željo, da se naučim kvačkanja,” deli naša sogovornica.

Z vztrajnostjo, voljo in ljubeznijo do ustvarjanja je Anji uspelo premagati začetne ovire. Zdaj je v kvačkanju več kot suverena, izpod njenih rok so prišli številni izdelki, večinoma za najmlajše. Svojo strast do kvačkanja je Anja uspela spremeniti v majhno podjetje, ki deluje z velikim srcem. “Ob sebi pa imam čudovit krog ljudi, ki me podpirajo,” je vesela podjetnica. Posebnost njenega podjetja je, da izdeluje vse po naročilu strank, kar omogoča strankam, da izrazijo svoje želje in jih Anja s kvačko uresniči. Rezultat so resnično unikatni izdelki.

Anja ne le ustvarja, ampak tudi podpira druge ustvarjalce. “Nekaj shem kupim in s tem podprem tudi druge ustvarjalce. Nekaj shem sem napisala sama, na te sem zelo ponosna,” deli. S kvačkanjem Anja ustvarja različne izdelke in ni usmerjena zgolj v en tip izdelkov, kar ji prinaša veliko zadovoljstvo in seveda tudi izziv. Kvačka na vrsto pride večinoma ob večerih ali med vikendom. Kot ustvarjalka s srcem, pa kvačkanju nameni vsako prosto minuto. Pri izbiri materiala Anja skrbno izbira kvalitetne materiale preko slovenskih spletnih trgovin, pri čemer ji je kvaliteta na prvem mestu.

S svojim ustvarjanjem je Anja spoznala različne ljudi in stkala nova prijateljstva. “Največji dokaz, da delam dobro, in da so stranke zadovoljne pa je to, da se stranke vračajo,” pravi. Anja z veseljem sodeluje tudi z drugimi slovenskimi ustvarjalci in podpira mala podjetja, saj meni, da je medsebojna podpora ključnega pomena.

Za Anjo je kvačkanje več kot le hobij, je način sprostitve in umika od vsakdanjih obveznosti. “Ne predstavljam si dneva brez kvačke. Raje kvačka kot pa mobilni telefon,” zaključi ustvarjalka in podjetnica.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki