fbpx
E-UTRIP
FOTO: Kronoterm.
Aktualno PR

KRONOTERM: Obalno stanovanje ogrevano s toplotno črpalko

Predstavljamo vam potovanje od odločitve in do dejanske obnove stanovanja v katerem živita Elvira in njen partner v obmorskem Kopru. Zaradi potrebe po obnovi 50 let starega stanovanja, sta bodoča upokojenca intenzivno iskala rešitev za sodobnejše a hkrati varčnejše ogrevanje. Oba sta bila mnenja, da je trenutno ogrevanje predrago. Stanovanje sta pred prenovo ogrevala z električno pečjo, sanitarno vodo pa z električnim bojlerjem, kar je za njiju predstavljajo ogromen mesečni strošek.

»Niti sama si do pred kratkim nisem predstavljala, kako lahko stanovanje ogreva toplotna črpalka, predvsem zaradi prostorske omejitve.«

Skupna pot s podjetjem KRONOTERM se je začela leta 2019 na sejmu Dom. Elvira pravi, da je bila »ljubezen na prvi pregled«, saj je takoj začutila vizijo podjetja, potencial in željo po razvoju učinkovite toplotne črpalke, ki bi bila primerna tudi za (manjša) stanovanja. Zaradi situacije v svetu, epidemije, se je postopek njune adaptacije zavlekel do leta 2021, ko se je Elvira tudi upokojila. Ves čas obnove, so bili v kontaktu in spomladi 2022 tudi uspešno vgradili toplotno črpalko VERSI-X.

Namestitev in montaža toplotne črpalke VERSI s strani podjetja KRONOTERM je potekala hitro in nemoteno. Edina skrb je bila odločitev kam bosta v stanovanju umestila notranjo in zunanjo enoto. Notranjo enoto sta postavila v dnevno sobo, kjer je bila prej peč na drva in jo zaprla v omaro, zunanjo enoto pa sta dala na balkon, kjer sta imela rezervni hladilnik.

Prednosti, ki jih izpostavi v primerjavi s starim ogrevalnim sistemom, so: nižji stroški, enostavno upravljanje, postavitev zunanje enote na balkonu in pa dejstvo, da je toplotna črpalka VERSI-X izredno tiha in nemoteča. Stroški ogrevanja so se enostavno povedano prepolovili. Najbolj pa sta zadovoljna, da sta hkrati z ogrevanjem rešila še problem sanitarne vode in, da je njuna spalnica, kljub zunanji legi in slabi izolaciji bloka, vedno prijetno ogrevana.

Elvira ocenjuje, da se bo njuna naložba v toplotno črpalko, glede na to, da živita na obali, kjer so zime bolj mile, a hkrati naraščajo cene električne energije, v stanovanju pa imata 3 neizolirane zunanje stene ter senčno lego, povrnila v 10 letih. Če bi menjali fasado, pa bi se še veliko prej.

Elvira zaključuje, da je z izgledom in uporabo ter načinom delovanja toplotne črpalke VERSI-X izredno zadovoljna. Mnenja je, da bi se morala s partnerjem bolj potruditi in osvojiti veščino in razumevanje upravljanja, ampak ker toplotna črpalka deluje, v delovanje ne posegata. Navdušena sta, da so v podjetju KRONOTERM prisluhnili njunim željam in dosegli majhnost in izredno tihost delovanja toplotne črpalke, kar jima je posebej pomembno, saj tako ne moti ne njiju in ne sosedov.

Stopite v stik s podjetjem KRONOTERM, če bi tudi vi želeli nižje stroške ogrevanja in najtišjo toplotno črpalko na trgu, na: info@kronoterm.com ali prek telefona 080 23 22.

*plačljiva objava*

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki