fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava Narava & zdravje Novice Občina

Kočevsko uvrščeno med 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu

»Destinacija Kočevsko se je letos prvič uvrstila na seznam Global TOP 100 Sustainable Destinations, ki so ga razkrili na letošnji konferenci Global Green Destinations Days – GGDD. Z uvrstitvijo med 100 najbolj trajnostnih destinacij sveta smo v Zavodu Kočevsko prejeli še eno potrditev svojega dobrega dela na področju trajnostnega turizma, tokrat tudi s strani mednarodne strokovne javnosti,« poročajo iz Javnega zavoda za turizem in kulturo Kočevje.

Seznam stotih najbolj trajnostnih destinacij sveta se vsako leto posodablja, v letošnjem letu so na seznam uvrstili kar 9 destinacij iz Slovenije, med njimi tudi Kočevsko. Poleg slednje pa so se na seznam uvrstile tudi Ljubljana, Bled, Brda, Dolina Soče, Logarska dolina (Solčavsko), Miren Kras, Podčetrtek in Rogaška Slatina, katere so vse del Zelene sheme slovenskega turizma.

Kaj je prepričalo komisijo?

Iz Zavoda Kočevsko pravijo, da »je komisijo pri ocenjevanju prepričal primer dobre prakse naše destinacije – opazovanje rjavega medveda in sobivanja z njim, kot ene od metod ohranjanja populacije medvedov na Kočevskem, za kar v Zavodu Kočevsko skrbimo z izobraževanjem lokalne populacije, lokalnih turističnih vodnikov ter obiskovalcev.«

»Ocenjevanje destinacij pripravlja neprofitna mednarodna organizacija Green Destinations, ki jo sestavlja ekipa strokovnjakov in svoje ocene pripravlja na podlagi strogih meril, ter priznanja podeljuje destinacijam, ki si prizadevajo iskati odgovorne in trajnostne rešitve ter na področju turizma ustvarjajo navdihujoče zgodbe, ki so lahko zgled ostalim,« dodajajo iz Zavoda Kočevsko.

(Foto: Jošt Gantar)

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki