fbpx
E-UTRIP
Aktualno Šport Tenis

Kočevke z odlično predstavo v kvalifikacijskem delu turnirja

V senci dogajanja na OP Australija – kar zadeva Đokovića – so se Šolaja Taja, Rijavec Špela, ter sestri Adamič Lina in Neža kočevske tenisačice, ki premikajo meje kočevskega tenisa, udeležile Državnega prvenstva za dekleta, stara 16 let in se odlično kosala z najboljšimi slovenskimi igralkami.


Teniški turnirji so sestavljeni iz kvalifikacijskega dela, na katerem se 32 tekmovalk poteguje za osem mest v glavnem turnirju. V tem primeru se turnir odvija kar dva dni, kar je pri tenisu povsem normalen, pri drugih športnih pa zelo redek pojav.

Tokrat so se kočevske tenisačice odlično zoperstavile najboljšim slovenskim 16-letnim igralkam, tako da so rezultati tisti, ki pričajo o njihovi pripravljenosti. Še pred časom je bila že misel na to, da bi si katera kočevska 16-letnica lahko proti svoji vrstnici priigrala en sam niz, odveč. Danes pa imamo eno igralko celo v glavnem turnirju med najboljših 32.

Šolaja Taja je v prvem krogu igrala z izjemno težko nasprotnico, Hafner Lano, ki je 30. igralka na lestvici in kljub odlični igri izgubila z rezultatom 2:6, 3:6 a je v igri pokazala velik napredek.

Špela Rijavec se je v 2. krog kvalifikacij uvrstila suvereno s 6:1, 6:1 in v drugem krogu igrala s 23. igralko na lestvici ter izgubila v podaljšani igri z 8:10. Odlično odigrana igra, kjer pa je manjkalo samo malo sreče.

Tudi Adamič Lina se je suvereno uvrstila v 2. krog kvalifikacij, kjer jo je čakala zelo težka nasprotnica – Por Nika, ki pa je 23. igralka. Tukaj se je končala njena pot na turnirju, saj je izgubila z rezultatom 2:6, 3:6. Adamič Neža pa je igralka, ki se je uvrstila v glavni turnir in tako ima Teniški klub Kočevje prvič igralko v glavnem turnirju na Državnem prvenstvu 16 let.

Neža je 1. krog kvalifikacij z odlično igro in rezultatom 6:3, 6:3 premagala 43. igralko in se tako v 2. krogu srečala z Marinkovič Ano, ki pa je uvrščena na 31. mesto. Po izgubljenem drugem nizu sta igrali podaljšano igro do 10 in tako je Neža z rezultatom 10:3 slavila in se uvrstila na glavni turnir.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki