fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Umetnost

Knjižnica Kočevje ob tednu slovenskih splošnih knjižnic

MOJA KNJIŽNICA POVEZUJE je slogan letošnjega leta ob tednu splošnih knjižnic, ki ga obeležujemo slovenske splošne knjižnice vsako leto in zaključimo 20. novembra.
Ob tem tednu bi Knjižnica Kočevje še posebej rada seznanila svoje okolje in uporabnike kako smo se v knjižnici prilagodili novim razmeram, ki nam jih narekuje epidemija.

Čeprav so mnoge kulturne ustanove zaprle svoja vrata, so knjižnice še vedno dostopne. To kaže na to, da je knjiga kot duhovna hrana in pripomoček pri študiju in učenju nepogrešljiva sopotnica. Knjižnica ustvarja trdno vez med ustvarjanjem, posredovanjem, duhovnim bogatenjem, razumevanjem in učenjem.

Tudi na daljavo v času epidemije knjižnica še vedno omogoča številna gradiva in vsebine, ki omogočajo uporabnikom podporo, ki je v danih razmerah prava za njih. Knjižnica Kočevje še naprej omogoča dostop do različnega knjižnega in neknjižnega gradiva, ki ga uporabniki lahko prevzamejo brezstično oziroma brezkontaktno. Gradivo se lahko naroči preko aplikacije Moja knjižnica (COBISS+) in COBISS, E-mail za naročanje: narocilo.knjiznicakocevje@gmail.com,
Po telefonu: 01 8931 320, 040 612 079.

Uporabnike in tudi druge občane vabimo, da se poslužujejo naših spletnih storitev

Za e knjige je na voljo spletni portal BIBLOS, kjer so na voljo e knjige, prebiranje časopisov in revij na PressReader-ju, veliko dobrih nasvetov o dobrih knjigah najdete na portalu Dobreknjige.si, na Kamri si lahko pobližje ogledujete našo digitalizirano dediščino. Novost v knjižnici pa so Avdio knjige. Za pomoč oziroma dodatno informacijo so na voljo vsak dan zaposleni in sicer od 7-19-ure, v soboto od 8-13 ure. Aktualne informacije lahko spremljate na naši spletni strani in fb.

Brezplačen spletni vpis, enkratna brezplačna poštnina za naročene knjige

Knjižnica Kočevje v počastitev 20. novembra, kljub nekoliko spremenjenem stiku z uporabniki in
drugimi obiskovalci omogoča brezplačen spletni vpis, enkratno brezplačno poštnino za naročene
knjige ter presenečenja, ki se skrivajo v Knjigobežnicah.

Upamo in verjamemo, da je ob dobri knjigi čas, ki ga preživljamo lažji. Lažje bomo dočakali dneve, ko bomo spet zaživeli normalno, sneli maske iz obraza, se pozdravili kot smo navajeni, se objeli in se družili.

Želimo si tudi, da bi bili vsi ti, ki tako ali drugače delujemo, ustvarjamo, zagotavljamo pretok zgodb in znanja med ljudmi bili deležni medsebojnega spoštovanja in zaupanja. Zaupanje je v času v katerem živimo, ena izmed najpomembnejših vrednot, ki nam daje upanje in z optimizmom zremo v
prihodnost.

Želimo vam veliko zdravja ob dobri knjigi. Vsem, ki ste zboleli, pa želimo čim hitrejše okrevanje.

Cirila Pekica, Knjižnica Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki