fbpx
E-UTRIP
FOTO: KLUKŠ.
Aktualno Zanimivosti & Zabava

KLUKŠ se prebuja!

Marsikdo bi lahko potrdil, da so študentska leta najlepša. Vam je ostala v spominu kakšna študentska zabava? Zabave in ostale dejavnosti organizirajo razna študentska društva in organizacije. Tudi mladi v Kočevju so povezani v Klub kočevskih študentov. Klub obstaja že od leta 1997. V 26. letih delovanja so organizirali veliko nepozabnih zabav in izpeljali dogodke: Kočevje u Lublan’, Kulturijada in Kočevje se prebuja. Kot kaže, se z novo generacijo Kočevje ponovno prebuja. S pestrim programom, ki ga načrtujejo, tako vabijo mlade iz Kočevja, Osilnice, Kostela, da si vsaj malo spočijejo od študijskih obveznosti.

V KLUKŠ je letos včlanjenih 43 članov. Kolesje, ki premika kub pa sestavlja šest aktivnih študentov. Predsednik kluba je Jaka Franc Hribar, Matic Vesel nosi funkcijo podpredsednika. Martinu Lavriču so zaupane naloge tajnika, Aniki Rovan odgovornost blagajničarke. Član predsedstva je Uroš Figar, kot svetnica v svetu ŠKIS in ŠOLS pa jih letos zastopa Živa Rac.

»Študij je za nas vedno na prvem mestu. Zadeve, ki se dotikajo organizacije kluba pa skušamo reševati sproti in v sodelovanju,« nam na vprašanje, kako usklajujejo delovanje kluba in študijske obveznosti, odgovorijo sogovorniki. 

Za letošnje leto obljubljajo kar nekaj glasbenih prireditev, različnih družabnih večerov in športnih turnirjev. Želijo obuditi tudi tradicionalne KLUKŠ-ove projekte, kot so na primer Kočevje se prebuja, Kočevje u Lublan´. Letos imajo v načrtu tudi sodelovanje z drugimi klubi v neposredni bližini.

»Ponosni smo, da nam je v lanskem letu, kljub večletnem korona premoru, uspelo izpeljati tradicionalen dogodek Kočevje u Lublan´. Letos smo v vodstvu dokaj novi obrazi, vse moči usmerjamo v to, da bi lahko bili na kaj ponosni,« dodajo sogovorniki.

Klub je v času korone močno stagniral, cilj je njegova ponovna aktivacija. Privabiti in obdržati mlade v skupnosti ali zabavah za klub predstavlja velik izziv.

»Za letošnje tegobe pri pridobivanju članov je najverjetneje kriva naša slaba organizacija v prejšnjih letih. Potem pandemija in slabše oglaševanje. Manjka pa nam tudi temeljita predstavitev kluba. Med mladimi opažamo, da z obstojem in delovanjem kluba sploh niso seznanjeni. V zadnjih letih je predvsem Kulturni center Kočevje mladim ponujal dostop do prireditev in koncertov, kar je lepo, ni pa dovolj,« menijo predstavniki KLUKŠA.

Skupaj z Zavodom Baza 13 bodo letos organizirali več dogodkov, ki bodo namenjeni mladim in mladim po duši. Kočevje namreč pogreša dogajanje, naj bo to bodisi v večernih urah ali v obliki drugih prireditev.

Mladi, ki se želijo včlaniti v klub lahko vodstvo kontaktirajo preko e-pošte, Instagram ali Facebook računa. Lahko pa se tudi obrnejo na vodstvo osebno. Informacije in kontaktne podatke lahko najdejo tudi na spletni strani KLUKŠA.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki