fbpx
E-UTRIP
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Dvorišče, ki je postalo zabaviščni park

Redko kdo ne pozna Gorana Lebana iz Kočevja. Ljubitelji resničnostnih šovov so ga spoznali med spremljanjem Kmetije, domačini pa ga poznamo kot vsestranskega človeka, inovatorja, oblikovalca in umetnika. Seznamu sposobnosti ni konca. Te dni številni sprehajalci, ki hodijo mimo njegove hiše, pogledujejo na Lebanovo dvorišče. Zakaj?

“To sem naredil za veselje otrok,” pove vsestranski Goran. Domače dvorišče je spremenil v zabaviščni park, kjer se na vrtiljaku zabava druščina plišastih igrač. Na gugalnici se zabava kosmatinec, na drugi strani pa Čebelica Maja doživlja pravo zipeline avanturo.

“Celotno mehanizacijo sem naredil sam, prav tako tega pajka in pikapolonico. Ponoči mi ideje ne dajo spati. Včasih ob treh ponoči pijem kavo in razmišljam, kaj vse bi lahko še naredil.” Otroci, ki hodijo mimo njihovega dvorišča so navdušeni, ko vidijo, kaj je tokrat pripravil ustvarjalec.

Goran nas je popeljal v srce svojega ustvarjanja – v delavnico, kjer nastajajo najbolj nore ideje, zaradi katerih je velikokrat v središču pozornosti. Pokazal nam je tudi, kako njegove stvaritve lajšajo vsakdanje življenje gibalno oviranim.

Kaj vse še ustvarja, vam razkrijemo v majski številki našega časopisa Kočevar.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki