fbpx
E-UTRIP
Aktualno Ribnica Šport

Kapa dol sodraškim smučarskim zanesenjakom

Neutrudnim članom Smučarskega kluba Sodražica tudi v letošnji zeleni zimi, kapa dol. Čeprav je bilo decembra naravnega snega, v primerjavi s prejšnjim letom, zgolj za vzorec, ki ga je v dveh dneh odpihnil južni veter, jim je kljub visokim temperaturami za ta letni čas uspelo pripraviti umetno snežno podlago. Slednjo od začetka leta vzdržujejo s štirimi snežnimi topovi in seveda nočnim delom, včasih vse do zjutraj. In ne poznajo utrujenosti, prav tako pa se ne obremenjujejo s stroški. Poplačilo so zadovoljni obiskovalci.

Smučišče leži na 550 metrih senčne lege planjave pod Travno goro, v neposredni bližini reke Bistrice in je edino večje in urejeno med Ljubljanskim barjem in Kolpo ter Notranjsko in Gačami. »Smo v koledarski zimi, dejansko pa ujeti v zgodnjo pomlad. Nočne temperature so lani v tem času krepko padle pod ničlo, sedaj pa so le nekaj stopinj pod lediščem, zaradi česar smo komaj zmogli pognati štiri snežne topove,« je dejal Marjan Grajš, predsednik smučarskega kluba Sodražica. Upa, da bo snega vsaj toliko kot v lanskih petnajstih dnevih, ko so med počitnicami ob nizkih temperaturah zasnežili del strmine in imeli velik obisk šolarjev iz širšega ljubljanskega in notranjskega območja.

Smučišče z vlečnico na sidro, ki so jo pognali pred 13-imi leti, je predlani v celoti uspešno prestalo tehnični pregled. Z vsemi pomožnimi objekti, ki jih nalaga zakonodaja, se razprostira na 2,6 hektarja površine, dolgo je 300 metrov, vlečnica pa je še nekoliko daljša. Široko je 50 metrov in najbolj primerno za začetnike, mlajše oz. šolarje in seveda druge.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki