fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Na današnji dan Ribnica Zanimivosti & Zabava

Kam pa danes? Silvestrovanja v naših krajih

Na starega leta dan ali na silvestrovo, kot radi rečemo zadnjemu decembrskemu dnevu, bodo – po dveh “koronsko” zaznamovanih letih – končno spet potekala silvestrovanja na prostem. V “novo leto” bodo prvi vstopili naši najmlajši, saj bo tako v Kočevju kot v Ribnici organizirano silvestrovanje za otroke, zvečer pa bomo na svoj račun prišli malce starejši.

Kočevje: Najprej Romana Kranjčan, zvečer lokalni glasbeniki

Romano Krajnčan, priljubljeno slovensko avtorico in ustvarjalko otroških vsebin poznamo tudi mnogi odrasli, saj se z glasbo ukvarja že več kot 30 let. V svoji dolgoletni karieri je nanizala številna sodelovanja, izdala 15 kaset in zgoščenk in ustvarila več glasbeno-plesnih predstav za otroke. Z njo bomo Hude mravljice, Murnčke, Račke, Žabice, Zajčka Zlatka in še marsikatero drugo uspešnico prepevali od 12. ure naprej na velikem odru za Namo.

Najdaljšo noč v letu pa bomo odrasli preživeli ob poslušanju dveh lokalnih glasbenih skupin – Kočevske Orkestre in Inšpektorjev.
KočevSKA orkestra je bend, ki v prvotni zasedbi na velike in majhne odre stopa že od leta 2017, tvori šest, občasno tudi sedem prijateljev, soustvarjalcev in somišljenikov – vsaj, kar se glasbe tiče. Vsak s svojim inštrumentom, energijo in vzdevkom poskrbi za svoj košček mozaika živahnih ska, reggae in rocksteady ritmov, s katerimi bo vstop v novo leto še posebej vesel.
Inšpektorji pa so mladi kočevski rockerji, ki igrajo pesmi s časa bivše skupne države Jugoslavije. Petčlansko zasedbo sestavljajo mladi fantje, polni energije, ki so jo željni pokazati publiki. Yugo-rock, ki je zapečatil srca njihovim staršem tudi njim predstavlja neizmerno veselje, s preigravanjem vsem dobro znanim skladb pa želijo tudi sami prispevati svoj delež k ohranjanju te glasbe.
Vabljeni torej na veliki oder za Namo, kjer bo pestro in veselo že od 21. ure dalje.

Ribnica: Za zabavo bo skrbela lokalna skupina Fortissimo

Od 22. ure dalje bo na grajski oder stopila skupina Fortissimo, ki nas bo s preigravanjem starih in mladih hitov popeljala v novo leto.

Ste se že odločili, kje boste odštevali?

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki