fbpx
E-UTRIP
Svetovalke LU Kočevje: Jerneja Petek, Andreja Vlašič Bižal in Sonja Hribar. Foto: arhiv LU.
Aktualno

Kaj v življenjepis ne spada?

Da, prav ste prebrali, ne spada. Vanj ne smemo natlačiti vsega, kar nam pade na pamet. Zato je dobro poznati nekaj smernic glede tega, kaj tja spada. Delodajalci branju življenjepisa posameznega kandidata v povprečju namenijo pičlih 6 sekund. Zelo malo časa, da pritegnemo njihovo pozornost.

Spremno pismo naj tudi ne bo predolgo, poudarite svoje prednosti in izpostavite lastnosti, ki so iskane v razpisu. Bodite jasni in jedrnati. Takoj naj bo razvidno, kdo ste in kaj hočete. Vaš cilj je, da delodajalec prebere vaš življenjepis. Čas namenjen pregledu celotne prijave v povprečju zajema le 30 sekund, zato ne smemo izgubljati časa.

Led je razbit. Bili ste dovolj zanimivi in informativni, da so vas povabili na razgovor…

… sedaj pa morate pokazati, da ste ustrezni kandidat. Kako se pripraviti na razgovor in poiskati zlato sredino?

Kje oziroma kako pridobiti izobrazbo, dokončati izobraževanje, pridobiti računalniška znanja, se naučiti tujega jezika ali pridobiti znanje, spretnosti in veščine za opravljanje poklica? Prihranite čas in se seznanite z aktualno ponudbo izobraževanja in učenja na enem mestu. Skupaj pregledamo razpisane programe, pogoje za vpis in načine financiranja. Če ustreznega izobraževanja ne najdemo v lokalnem okolju, iščemo možnosti v izobraževalnih središčih, ki mejijo na našo regijo. Veliko izobraževanj poteka tudi na daljavo.

Kako se učiti? Čudežne formule ni. Obstaja pa veliko nasvetov in trikov za uspešnejše učenje. Metod in pristopov je veliko. Kateri ustrezajo vam, ugotovimo skupaj.

Takšne in drugačne usmeritve, informacije in podporo najdete v Svetovalnem središču na Ljudski univerzi Kočevje. Se vidimo!

Storitev financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in je za uporabnike brezplačna.

Sonja Hribar, LU Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki