fbpx
E-UTRIP
Aktualno Izlet Ribnica

Je v Ribnici še kaj odprtega?

Med božičem in prvim dnem novega leta je v središče dežele suhe robe »udarila lakota«. Vsi tisti, ki jim je bil obisk Ribnice z razgledom posebnosti načrtovani cilj, za nameček pa še postrežba v kakšni gostilni v bukovo leskovi dolini, so domov odšli s praznimi želodci.

Gostinski objekti, ki ponujajo hrano in tudi slaščice, so imeli namreč zadnji teden koledarskega leta kolektivne dopuste. »Svoj čas so se znani ribniški birti, ki so bili predvsem šegavi, znali dogovoriti o prazničnih »dežurstvih«, tako da ni nihče pete odnesel lačen in nejevoljen, tudi vi ne, Suhokranjci,« je popotnika iz okolice Žužemberka spomnil rahlo jezikavi Ribničan. »Pri nas se gremo nekakšen turizem, a ljudje nimajo kje kaj pojesti,« je še preračunljivo ugotovil.

Je pa bilo za nekaj več živahnosti med prazniki poskrbljeno na dvorišču Rokodelskega centra s postavitvijo drsališča pod šotorom. Na svoj račun so predvsem prišli otroci.

Ribnica je letos postregla s čudovito okrasitvijo gradu in okolice, postrežba gostincev pa je zadnji teden leta 2021 zatajila.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki