fbpx
E-UTRIP
Vizualizacija prizidka OŠ Ribnica.
Featured Novice Občina Ribnica

Občina Ribnica podpisala pogodbo za gradnjo prizidka k stavbi B Osnovne šole Ribnica

Iz Občine Ribnica sporočajo, da je danes župan g. Samo Pogorelc, skupaj z direktorjem Hipoxa d.o.o., g. Miho Šušteršičem uspešno podpisal pogodbo za gradnjo prizidka k stavbi B Osnovne šole Ribnica, ki zaradi vse večjega vpisa v prve razrede in posledično prostorske stiske nujno potrebuje dodatne učilnice.

Podpis pogodbe za prizidek OŠ Ribnica.

Idejno zasnovo je Občina v sodelovanju z Osnovno šolo Ribnica in s pomočjo projektantov pripravila že v prejšnjem letu, in sicer za novogradnjo prizidka k stavbi B (stari meščanski šoli). »Na teh osnovah je bila pripravljena projektna dokumentacija DGD, za katero so pridobljena že vsa mnenja in soglasja, na Upravni enoti Ribnica pa že teče postopek za pridobitev gradbenega dovoljenja,« razkrivajo.

Kaj bo obsegal prizidek?

Prizidek bo pomembno prispeval k lažji organizaciji pouka, saj bodo pridobili štiri dodatne učilnice, poleg tega pa bodo tudi v kleti dodatni pomožni prostori. Skupna površina vseh bo tako znašala 350 m2.

Vzporedno z idejno zasnovo so izdelali tudi projektno nalogo, v kateri so zapisane vse tehnične specifikacije za projektiranje in gradnjo. Na podlagi le-te je Občina Ribnica objavila razpis za novogradnjo, na katerega so se prijavili trije ponudniki. Za najugodnejšega se je izkazal izvajalec Hipox d.o.o. iz Škofljice, ki je vrednost investicije ocenil na 448.350,00 € z DDV.

Projekt bo končan pred jesenjo 2022

»S sklenjenim pravnim poslom bo Občina Ribnica kandidirala za nepovratna sredstva na razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021 – 2024. Po pridobitvi povratne informacije s strani ministrstva, bo izvajalec še v letošnjem letu pričel z deli, zaključek pa je predviden pred koncem naslednjega šolskega leta, torej pred jesenjo 2022,« dodajajo.

M.K.

(Foto: Občina Ribnica)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki