fbpx
E-UTRIP
FOTO:Vasja Marinč za Zavod Kočevsko.
Aktualno Izlet Kočevje Narava Narava & zdravje Novice Občina

Izjemno uspešna sezona Campa Jezero Kočevsko

V letošnjem letu je imel Camp Jezero Kočevsko ponovno izjemno uspešno sezono, saj smo v primerjavi z letom 2020, zabeležili skoraj 80-odstotno povečanje prenočitev, v primerjavi z letom 2019 pa se je število prenočitev povišalo kar za 186 odstotkov.

V letošnji sezoni, ki smo jo v kampu pričeli z mesecem majem (en mesec kasneje kot običajno) in zaključili z začetkom novembra, smo tako zabeležili 5.217 prenočitev. V letu 2020 je bilo prenočitev 2.920, v letu 2019 pa 1.820.

Največ gostov je v kampu ostalo med 1 in 4 nočmi (90 odstotkov), prevladovali pa so gostje v starostnih skupinah 26 do 40 let (33 odstotkov) in 41 do 60 let (29 odstotkov).

Domači gosti so skupno ustvarili 3.177 nočitev, kar predstavlja 61 odstotkov vseh nočitev letošnje sezone. Eden izmed razlogov za večji obisk domačih gostov je bilo tudi letos dejstvo, da so Slovenci dopustovali doma in ob tem izkoristili možnost za koriščenje turističnih bonov in bonov 21. Gostje, ki so v kampu za plačilo nočitev koristili bone, so ustvarili nekaj manj kot 38 odstotkov prihodkov.

V primerjavi z lanskim letom je letos kamp ponovno obiskalo tudi več tujih gostov. Lani so tujci predstavljali 13,5 odsotkov vseh nočitev, letos pa je bil ta delež že 39-odstotni, še vedno pa manjši kot v letu 2019, ko je bil delež tujih prenočitev 60-odstoten. Tuje goste smo zabeležili iz 25 različnih držav, od tega je bilo največ gostov iz Nemčije (42 odstotkov) in Nizozemske (19 odstotkov), veliko gostov pa smo imeli tudi iz Italije, Švice, Avstrije, Belgije, Španije in Velike Britanije. Manjši obisk tujih gostov je tudi v letošnji sezoni vsekakor povezan s potovalnimi in drugimi omejitvami ter negotovostjo v povezavi s koronavirusom.

V letošnji sezoni je bil vzpostavljen tudi nov režim ribolova na Kočevskem jezeru. Okoli jezera je bilo vzpostavljenih in označenih 14 točk, na katerih je bil, s predhodno obvezno registracijo na recepciji kampa, možen ribolov. Nekaj nočitev domačih in tujih gostov je bilo zabeleženih tudi tukaj.

Dober obisk smo letos zabeležili na območju celotne destinacije Kočevsko, gostje pa so bili še posebej naklonjeni kampiranju, ki v zadnjih letih postaja vedno bolj priljubljeno. Camp Jezero Kočevsko ostaja prva izbira za goste, ki v Kočevju iščejo aktiven oddih v objemu neokrnjene narave, saj se v njegovi neposredni bližini nahaja Kočevsko jezero, nudi pa tudi odlično izhodišče za izlete po bližnji okolici.

Zavod Kočevsko

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki