fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Starševstvo

“Hej, ti, 1, 2, 3, kmalu bomo šolarji!” so prepevali mali maturanti Vrtca Kočevje

“Šlik šlak brez napak, dajmo vsi roke v zrak! Hej ti, 1, 2, 3, kmalu bomo šolarji!” gre besedilo pesmi Mali Maturant kočevskega glasbenika Andraža Hribarja in jo že vrsto let veselo prepevajo otroci Vrtca Kočevje, ki se poslavljajo od brezskrbnih vrtčevskih dni in pozdravljajo šolske klopi.

Danes dopoldne je bilo v kočevski športni dvorani nadvse veselo. Okoli 100 malih maturantov je skupaj z vzgojitelji in vzgojiteljicami popestrilo dan svojim staršem in sorodnikom. Po dveh letih je Vrtec Kočevje namreč končno lahko organiziral ta veseli dogodek, ki smo ga bili v predkoronskih časih navajeni vsak junij.

Otroci so rajanje otvorili (in tudi končali) s pesmijo Mali maturant, vmes pa se je vsaka skupina predšolskih otrok predstavila s svojo točko in marsikateremu staršu se je ob tem utrnila kakšna solzica – sreče, pa tudi žalosti, saj čas tako hitro beži in otroci tako hitro odraščajo…

Dragi mali maturanti, naj vas ta otroška radost, igrivost, navihanost in radovednost spremljata še dolga leta – ne samo v osnovnošolskih klopeh.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki