fbpx
E-UTRIP
Z leve Peter Žagar, Viktor Kobola, Mia Novak, Mojca Poje in Anže Kobola.
Aktualno Gospodarstvo Novice Občina

Gozdni ples Mie Novak Naj spominek Kočevske

Natečaj za Naj spominek Kočevske poteka od leta 2006, z njim pa lokalna skupnost spodbuja kreativnost in nove prejeme pri izdelavi produktov, ki krepijo prepoznavnost destinacije Kočevsko. Letos s sloganom »Divje, a prijazno«.

Na natečaj je prispelo šest predlogov, prestižno prvo mesto je po oceni pet članske strokovne žirije, ki jo je vodila Mateja Dekleva, prejela študentka tretjega letnika farmacije Mia Novak za izdelek, ki ga je poimenovala »Dišava za dom, Gozdni ples«. Medtem, ko komisija pri izbiri letošnjega laurata ni imela dileme, celo več, izdelek je soglasno prejelo oceno vrhunsko, je imela nekoliko več dela pri dodelitvi druge oziroma tretje nagrade. Viktor Kobola je za izdelek »Tokpšav šalca« zasedel drugo mesto, tretje pa Mojca Poje z izdelkom »Smrekomaz«.

Trije nagrajenci.

Letošnji naj spominek odlikuje simpatična embalaža, dovršena grafična podoba in prikupno ime. Z vsem tem je Mia nagovorila komisijo. Da se loti izziva, prijave na natečaj, je zasluga tudi sestre, nekaj izkušenj je pridobila tudi pri delu v turizmu. »Letošnji slogan za naj spominek je pravšnji, saj navsezadnje živimo v okolju prvinske narave, ki nam ponuja res veliko, le znati moramo iz nje iztrgati najboljše,« je dejala Mia.

Mia Novak z dišavo Gozdni ples.

Viktor Kobola, večkratni udeleženec natečaja in tudi nagrajenec , se je za letošnje sodelovanje prijavil zelo pozno. Z idejo, ki je iz zakladnice Kočevarske preteklosti . »V tokpav šalico lahko nalijemo dve različni pijači, na primer (divje) žganje in (prijazen) čaj . Ko ju izpijemo, se šele v ustih zmeša v tretje,« je izdelek opisal Kobola.

Mojca Poje je diplomirana ekonomistka, natečaja se je udeležila prvič. »Prijavni izdelek je vsestransko naravno smrekovo mazilo, ki je namenjeno za regeneracijo tkiva po pikih in ugrizih oziroma bolečinah,« je dejala.

Predloge na natečaju so oddali še Anže Kobola, Aneri Muhvič in Peter Žagar. Sklepno dejanje ob razglasitvi najboljših je potekalo na dvorišču KCK Kočevje, ob nagovoru podžupana Gregorja Koširja in Vesne Malnar Memedovič, direktorice Javnega zavoda za turizem in kulturo Kočevje. Prvi trije so prejeli denarne nagrade v bruto znesku 500, 400 in 300 evrov.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki