fbpx
E-UTRIP
FOTO: Arhiv GSŠ Kočevje.
Aktualno Iz naših šol Novice

Gimnazija in srednja šola Kočevje – tvoja pr(a)va izbira

Ob koncu leta se je gotovo vsak pri sebi vprašal, kaj je naredil v preteklem letu, kaj je bilo dobro, kaj bi bilo lahko še boljše in kakšni so cilji za naprej. Tudi na Gimnaziji in srednji šoli Kočevje smo dijaki zbrali svoje misli o naši šoli. Kaj pravzaprav dela našo šolo drugačno od drugih, kaj je njena posebnost?

Predvsem smo izpostavili njeno vpletenost v lokalno okolje, to, da živimo blizu svojega doma in smo posledično tudi precej hitreje doma kot tisti, ki se vozijo v bolj oddaljene kraje. Ker je naša šola majhna, smo med sabo bolj povezani in to velja tudi za povezanost med dijaki in profesorji, ki so prilagodljivi, si vzamejo čas za nas, hitreje prepoznajo naše stiske in uspehe. Tukaj imamo možnost individualne obravnave, še posebej pa je to pomembno za dijake s posebnimi potrebami in dijake s statusom športnika ali kulturnika. Naša šola ponuja kar devet različnih programov in med vsemi dijaki so gotovo tudi taki, s katerimi spleteš prijateljstva za celo življenje. V programih strojni tehnik, ekonomski tehnik, tehnik računalništva, trgovec in oblikovalec kovin – orodjar, se v vseh letih izobraževanja zvrsti veliko strokovnih ekskurzij, kjer lahko dobimo dober vpogled v naš poklic, v možnosti, ki so nam na voljo, delovne izkušnje pa pridobimo skozi praktični pouk in praktično usposabljanje z delom, ki ga lahko opravimo tudi v tujini (projekt Erasmus+). Mizarji in obdelovalci lesa svoje veščine urimo v kakovostno opremljeni šolski delavnici, trgovci pa v učnem podjetju. Vsi opravimo tudi praktično usposabljanje z delom. Posebnost gimnazijskega programa je interdisciplinarni tematski sklop, kjer se dijaki spoznamo z različnii temami s področja naravoslovja, družboslovja in umetnosti. Ustvarjamo z različnimi materiali, se sprašujemo o pravičnosti sveta, se udeležujemo ekskurzij, na terenu in v laboratoriju izvajamo kemijske in fizikalne poskuse, organiziramo pa tudi vodene oglede po Kočevju in pripravimo čisto svojo razstavo naših umetnin. GSŠK ima med svojimi programi tudi izobraževanje odraslih.

Ob besedi šola, nam v misli najprej švigne učenje, pa 150 letnica, pristni in prijazni profesorji, malica s sedmimi različnimi meniji, domačnost šole, sošolci, geslo šole: »Leta, ki ti dajo zaleta«, izobrazba, znanje… Šola ni samo učenje, šola so vse izkušnje in vsi ljudje, ki v njej bivamo. Zato, bodoči GSŠK-jevec: ko ti kaj ne bo šlo, vprašaj profesorja za pomoč, poveži se z dijaki višjih letnikov, sprotno delo je ključ do uspeha in uživaj na svoji poti.

Vabimo te, da se nam 17. in 18. februarja 2023 pridružiš na informativnih dnevih

V petek, 17. februarja bo informativni dan ob 9. in 15. uri, v soboto pa ob 9. uri dopoldan. Programi gimnazija, ekonomski tehnik, strojni tehnik in tehnik računalništva bodo predstavljeni v stavbi gimnazije, na Ljubljanski cesti 12, Kočevje. Programi mizar, trgovec, obikovalec kovin – orodjar, obdelovalec lesa in izobraževanje odraslih pa v stavbi srednje šole, na naslovu Trg zbora odposlancev 22, Kočevje. Vse informacije so dostopne na naši spletni strani www.gssk.si in na Facebook strani Gsš Kočevje.

Dijaki GSŠ Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki