fbpx
E-UTRIP
Aktualno

Božični bazar v Kočevski Reki

V sredo, 12. 12. 2018, smo imeli pred POŠ Kočevska Reka božični bazar. Vzdušje je bilo prav čarobno, saj je nekaj dni pred dogodkom sneg pobelil travnike. Učiteljice in učenci smo z veselim in nestrpnim pričakovanjem čakali 17. uro. Ko smo se s starši in drugimi sorodniki zbrali, se je program začel. Vodila ga je vodja POŠ Kočevska Reka, Mirjana Šercer.

Učenci so nas popeljali v božično vzdušje z božičnimi pesmimi, ki so jih zapeli pod vodstvom zborovodje, Mitje Letiga. Vmes so zapeli tudi božične pesmi, ki so se jih naučili pri angleščini. Pokazali so še svojo razigranost z recitacijami, ki so jih spremljali z gibi in dvema plesoma, kjer so pokazali svojo skupinsko usklajenost. Bili so prav prisrčni. Učenka 2. razreda je pokazala še svoje sveže pridobljeno znanje igranja na violino. Čeprav obiskuje glasbeno šolo šele prvo leto, o tremi ni bilo sledu.

Večer nam je s svojim čarobnim petjem popestrila tudi pevka Urška Bakovič, ki je iz topline doma privabila tudi nekaj vaščanov. Ti so tako kasneje spoznali, da lahko tudi učenci popestrijo kulturno dogajanje v kraju.

Vse navzoče je pozdravila tudi ravnateljica OŠ Ob Rinži – Darja Delač Felda in jim zaželela lepe praznike in vse dobro v prihajajočem letu. Za presenečenje je poskrbel tudi Dedek Mraz, ki je obdaril vse navzoče otroke s sladkimi bonbončki.

Kljub mrazu so starši vztrajali in si na koncu pogledali vse naše raznolike unikatne izdelke na stojnicah in si izbrali, kar jim je bilo všeč. V šoli so se pogreli tudi s čajem in se posladkali s pecivom. Vsi navzoči smo se z lepimi občutki odpravili domov.

Irena Latin, učiteljica na POŠ Kočevska Reka

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki