fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Zanimivosti & Zabava

Frizerski salon Alium: Alja Mihor v Kočevje vnesla barve

V času koronavirusa, ko je bilo veliko podjetnikov v skrbeh za svoj posel, se je Alji Mihor porodila ideja, da bi se podala na samostojno podjetniško pot. Mlada podjetnica je idejo hitro udejanjila in pri 20. letih odprla frizerski salon Alium. Pri odločitvi za odprtje ni šlo le za korak k podjetniški neodvisnosti, temveč tudi za odločitev, da Kočevju ponudi nekaj novega in izstopajočega.

Njena odločitev za odprtje salona v času, ko so mnogi oklevali, izraža njeno odločnost in drznost. »Verjela sem vase, a podpora in navdušenje lokalne skupnosti sta bila zame neprecenljiva. Vedno sem izstopala zaradi svoje drugačnosti, in ljudje so to prepoznali in podprli,« pravi Alja.

»Na samostojni poti sem pravzaprav veliko tvegala. Tvegala sem pri odprtju salona, pri uporabi barvnih tehnik ter sprejemanju sodobnih trendov v Kočevju,« pove mlada podjetnica. Alja se ni ustrašila uporabe inovativnih barvnih tehnik, kot so balayage, babylights in crazy color. V Kočevju je bilo malo frizerjev, ki so sledili sodobnim trendom, zato so mnogi raje iskali storitve v Ljubljani. A s svojim pogumom in strokovnostjo je mnoge prepričala, da ostanejo v Kočevju.

Trendi in tehnike se hitro spreminjajo, zato se aktivno vključuje v razna izobraževanja v frizerski industriji. Postala je edukatorka in ambasadorka pri Star Beauty, predstavniku znamke Tempra (žive barve), kjer sodeluje v ekipi z mojstri barvanja iz Italije. Sama tudi vodi seminarje in izobraževanja za frizerje, kar ji omogoča tudi potovanja in izobraževanja v tujini.

Podjetnica si prizadeva strankam zagotoviti več kot le lepo pričesko. S poudarkom na vrhunski konzultaciji o negi las doma in uporabi najkakovostnejših izdelkov na trgu želi strankam ponuditi nepozabno izkušnjo. »Malenkosti res štejejo, in stranke to opazijo,« pravi Alja.

Aktivno se posveča tudi promociji svojega dela na socialnih omrežij, kot so Facebook, Instagram in TikTok, kar ji prinaša prepoznavnost in seveda nove stranke.

Za zaključek pogovora nam Alja nameni nekaj spodbudnih besed za mlade: »Razmišljajte ˝out of the box˝. Verjamem, da imamo vsi velik potencial, s katerim lahko dvignemo standarde v domači industriji. Bodite drzni in sledite svojim sanjam!«

Podjetniška zgodba Alje Mihor je lahko navdih in spodbuda mladim. Strast do dela in kanček drznosti je kombinacija, ki že od nekdaj poganja kolo podjetništva in očitno dobro deluje tudi danes.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki