fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

(FOTO/VIDEO) Mačkarada v Kočevju: Dež pustnih šem ni pregnal

Na pustno soboto so maškare zavzele ulice Kočevja. Pisana druščina je popestrila turoben dan. V koloni so se sprehodile princeske, superjunaki, pravljična bitja in še bi lahko naštevali. Z zvonci so Koranti iz Podlehnika odganjali zimo, ki pravzaprav niti še ni prišla. Odgnali so tudi dež, vsaj do te mere, da se je pustna povorka lahko odvila. Marsikje so sprevode namreč odpovedali. Mačkarado v Kočevju je organiziralo Turistično društvo Kočevje v sodelovanju z Zavodom Kočevsko in Občino Kočevje.

Domače in etnološke maske so se zbrale pred občinsko stavbo in se nekaj po drugi uri odpravile proti glavnemu odru v Gaju. Za marsikoga je pust najbolj vesel dan v letu, dan, ko lahko postane kar si želi. Seveda ta dan največ pomeni najmlajšim, ki so ponosno korakali proti prireditvenemu prostoru, kjer jih je čakalo sladko presenečenje in zabava.

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki