fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Zanimivosti & Zabava

(FOTO) Dobrodelnež, ki nam je popestril nedeljo

Deželak junak je včeraj obiskal naš konec Slovenije. In prav na našem območju ga je čakal najtežji izziv na letošnji dobrodelni pustolovščini po Sloveniji, vzpon na Strmo Reber: 19 serpentin, 8,2 kilometra, 700 m višinske razlike in 17% največjega naklona.

Miha je štart ob 8. uri iz Osilnice vzel skrajno resno, bil je odlično fizično in psihično pripravljen, saj je vedel, da ima ob sebi izvrstno pomoč svoje spremljevalne ekipe. Pa ne samo to! Deželaka so na štart peklenske etape in ob progo prišli podpreti številni podporniki akcije in tudi kolesarji, ki so se izkazali za v veliko pomoč. Med samim vzponom na Strmo Reber so tvorili t.i. diamantno formacijo in pomagali potiskati Deželakov kvadrocikel. Z njim je ves čas kolesaril njegov trener kineziolog Miha Rojc, s katerim se je Deželak Junak več mesecev kondicijsko pripravljal. Ob svojem očetu je bil seveda tudi ponosni Matej Deželak, ki mu je pomagal po svojih najboljših močeh. Ob spremljavi fantastične ekipe in energične glasbe je Miha kolesaril, sopihal, grizel v klanec in na koncu mu je uspelo nekaj, v kar nihče ni dvomil!

Prišel je na cilj Strmo Reber in ob gorečih baklah proslavil ta vrhunski dosežek! Pri tem res napornem izzivu ga je spremljalo ogromno poslušalcev Radia 1, preko prenosa v živo pa več kot 10.000 gledalcev.

»Najlepša hvala vsem mojim podpornikom, ki ste se tako zgodaj zbrali in bili moja druga, podaljšana roka. Danes smo bili vsi Miha! Iz srca hvala tudi mojim navijačem,« je ponosno dejal Deželak Junak.

Foto: Darja Štravs Tisu.

A veselje žal ni dolgo trajalo, kajti na cilju ga je pričakal tudi zloglasni Gargamel, ki me je tudi zastavil ta izziv in zanj imel še eno, skrajno neprijetno novico:

»Miha, kot že veš, te v sredo na Pogačarjevem trgu čaka še en izziv. Pomeril se boš z mano, če izgubiš, boš za kazen moral celo noč plavati v vodi!«

Deželaku se je ob novici kar stemnilo pred očmi, ampak ga je njegova ekipa hitro dvignila, saj so mu dejali, da bodo plavali z njim in naj ga prav nič ne skrbi. Mi seveda verjamemo, da mu plavati sploh ne bo treba, saj bo v sredo ob 18. uri na Pogačarjevem trgu premagal Gargamela in z odliko opravil še en izziv.

Podprimo ga v čim večjem številu, da bodo lahko otroci iz socialno ogroženih družin odšli na zaslužene morske počitnice. POMAGAM5 na 1919.

Deželak junak je pot nadaljeval proti Kočevju. Nekaj pred 12. uro se je ustavil pri MTB trail centru, kjer ga je pričakala množica podpornikov. Vse dobro na poti mu je zaželel tudi župan dr. Vladimir Prebilič, ki se je nato skupaj z njim odpravil proti Ribnici. Ob tej priložnosti je Deželaku in ekipi iz Županovega dobrodelnega sklada predal tudi ček z donacijo v vrednosti 600 evrov. Prav tako je lep prispevek za otroke iz ogroženih družin prispevala tudi ekipa MTB Kočevje.

Med potjo v Ribnico mu je zagodlo vreme, a junak se ni dal.

Pred gasilnim domom v Ribnici ga je pričakala glasna podpora. Kljub temu, da je iz Kočevja prišel že precej premočen, so mu gasilci pripravili še veličasten sprejem.

Junak jim tega seveda ni zameril.

“Gasilci smo stopili skupaj in skupaj s preostalimi društvi GZ Ribnica, policisti PP Ribnica ter reševalci NMP Ribnica zbrali nekaj prostovoljnih prispevkov, ki smo jih namenili otrokom, za katere Miha zbira denar. Prostovoljne prispevke so prispevali tudi občani in nekaj neprecenljivega je videti otroka, ki svoje prihranke daje za pomoč drugim otrokom,” sporočajo gasilci.

Deželaka in ekipo je obiskal tudi župan Samo Pogorelc. Tudi Občina Ribnica je podprla projekt

Podprimo ga v čim večjem številu, da bodo lahko otroci iz socialno ogroženih družin odšli na zaslužene morske počitnice. POMAGAM5 na 1919.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki